Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarby värvar målvakt: "Drömpublik att få spela inför"

Damallsvenskan 2021-11-26 kl 15:56

Hammarby förstärker på målvaktspositionen.
Hannah Kohl, 24, har skrivit på för ett år med Stockholmsklubben.
- Det är ju en drömpublik att få spela inför, säger Kohl till Hammarbys hemsida.

Foto: Bildbyrån

Den 24-åriga målvakten Hannah Kohl var med och spelade upp Umeå IK till damallsvenskan under den gångna säsongen - men väl där kommer hon inte att spela för UIK. I stället har Kohl skrivit på för damallsvenska Hammarby över nästa säsong.

- Det var ett ganska självklart val när jag fick höra om intresset från Hammarby. Jag ville ta ett nytt kliv i min karriär och då kändes detta perfekt för min fortsatta utveckling. Sedan är det ju en drömpublik att få spela inför. Jag minns det från tidigare matcher när jag spelade i Jitex att man tänkte "wow, det är ju så här man vill ha det", och nu ska jag få känna på den kulturen så det känns jättekul, säger Kohl på Hammarbys hemsida.

ANNONS

Kohl har tidigare i karriären meriter från Mariehem SK, Team TG och Jitex Mölndal. Hon ansluter till Hammarby efter årsskiftet.

- Vi är mycket glada över att Hannah väljer Stockholm och Hammarby. Hannah har haft ett bra år då hon i stark konkurrens tagit startplatsen i Umeå. Hannah är bra med fötterna och en modig målvakt vilket kommer passa in i vårt sätt att spela. Trots att hon är relativt ung har hon erfarenhet från flera år på seniornivå, säger sportchef Johan Lager på Hammarbys hemsida.

Hammarby slutade sjua i damallsvenskan 2021.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto