TV: Kopparbergs/Göteborg historisk svensk mästare - bärgade SM-guldet efter 7-0-kross

Damallsvenskan

Kopparbergs/Göteborg körde över Linköping med 7-0.
Därmed bärgade klubben sitt första SM-guld någonsin.
- Vi är så jävla bra, säger Pauline Hammarlund till TV4.

Kopparbergs/Göteborg hade på lördagen chans att säkra föreningens första SM-guld någonsin genom seger mot Linköping på bortaplan i damallsvenskan. Då blev det också både en bra och bekväm start för bortalaget, vilket i slutändan lade grunden för guldet.

För redan i den elfte minuten gav nämligen anfallaren Pauline Hammarlund sitt lag ledningen och 18 minuter senare var det 2-0. Då väggspelade sig Filippa Angeldal, som anslöt från just Linköping inför den här säsongen, in i straffområdet och tryckte upp bollen i nättaket. Därmed var Göteborg plötsligt i en trygg ledning. Linköping var visserligen inte ofarligt och hotade genom omställningar, men lyckades inte sätta bollen i nät före paus.

I andra halvan av matchen var Göteborg nära att utöka till 3-0, då Rebecka Blomqvist fick ett bra läge, men i stället sköt tätt utanför mål. Fler mål kom i stället senare.

I den 50:e minuten klev norskan Vilde Bøe Risa in i handlingen genom att sätta 3-0 från nära håll och sju minuter senare utökade hon, framspelad av Hammarlund i straffområdet, till 4-0 med ett vackert avslut i krysset. Göteborg ville sedan mer och i den 59:e minuten utökade Natalia Kuikka, som lämnar efter säsongen, till 5-0. Islossningen tog heller inte slut där. Lite senare blev även både Emma Koivisto och Stina Blackstenius målskyttar.

Kopparbergs/Göteborg vann därmed till slut med hela 7-0 och kan nu titulera sig som svensk mästare. Göteborg har nämligen nu ointagliga sex poäng ner till tvåan Kristianstad och sju poäng ner till trean Rosengård, som dock har en match färre spelad.

Kopparbergs/Göteborg kan nu fira föreningens första SM-guld någonsin.