Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kif Örebro flyttar upp finsk talang i A-laget: ”Det kom som en överraskning”

Damallsvenskan 2019-12-11 kl 16:14

Ida Adamsson kom till Sverige förra året från Finland.
Nu flyttar hon upp i Kif Örebros A-lag.
- Det kom som en överraskning, säger hon till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Ida Adamsson flyttade förra året från Finland till Örebro. Nu står det klart att den 17-åriga talangen flyttas upp i Kif Örebros A-lag.

- Det kom som en överraskning! Detta är ju min första säsong i KIF Örebro, så att bli uppflyttad till A laget redan efter första säsongen här är väldigt roligt. Jag ser verkligen fram emot den kommande säsong!, säger hon till klubbens hemsida.

- Jag tycker det ska bli väldigt kul, och är mycket exalterad! Ser fram emot en mycket lärorik och framförallt rolig säsong med KIF Örebro!

Adamsson blev förra säsongen utsedd till årets spelare i Kif Örebros F19-lag och hon har nu skrivit på ett proffskontrakt för 2020.

ANNONS

Klubbens tränare Stefan Ärnsved till klubbens hemsida:

- Ida har visat från dag ett i KIF Örebro att hon är en målmedveten tjej med stor talang. Hon har fått träna mer och mer med A-truppen, och gör det riktigt bra. Speciellt på de träningar vi hade nu i november månad där det också fanns mer utrymme att kliva fram och visa upp sig. Hon fick chansen att göra A-lagsdebut borta mot Västerås BK30 i Svenska Cupen och gjorde detta väldigt bra.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto