Klart: Bajen ramlar ur damallsvenskan - föll stort hemma mot Vittsjö

Damallsvenskan

Hammarby ramlade ur damallsvenskan.
Detta efter att laget förlorade hemma mot Vittsjö med 3-0 samtidigt som Limhamn Bunkeflo besegrade Djurgården på hemmaplan.

Inför den sista omgången i damallsvenskan låg Hammarby före både Vittsjö och Limhamn Bunkeflo. Men efter att Stockholmslaget förlorat hemma mot Vittsjö med 3-0, samtidigt som Limhamn Bunkeflo vann mot Djurgården, står det klart att Bajen ramlar ur högsta serien.

Vittsjö tog ledningen efter bara fyra minuter, när Clara Markstedt var på väg mot mål och hon blev neddragen bakifrån. Hammarby tyckte att hon blev fälld utanför straffområdet, men domaren blåste straff. Michelle De Jongh satte behärskat straffen till vänster.

Hammarby var nära en kvittering i andra halvlek när Astrid Larsson blev serverad vid straffpunkten, men hennes skott gick högt över.

Istället gjorde Michelle De Jongh sitt andra mål i matchen när hon blev helt fri i straffområdet och drog med sig bollen innan hon pricksköt in 2-0 i den 84:e matchminuten.

Vittsjö avgjorde definitivt ter minuter senare när Markstedt blev frispelad från halvplan och rundade målvakten innan han rullade in 3-0.

Resultaten innebär också att både Limhamn Bunkeflo och Vittsjö spelar i damallsvenskan nästa säsong.

Hammarby lämnar damallsvenskan tillsammans med IFK Kalmar som har varit klart för nedflyttning en längre tid.

10 Vittsjö GIK 3 1 0 2 -7 3
11 Linköping FC 3 0 2 1 -1 2
12 Trelleborgs FF Nedflyttning-kval 4 0 1 3 -4 1
13 KIF Örebro Nedflyttning 3 0 0 3 -4 0
14 AIK FF Nedflyttning 4 0 0 4 -8 0