Damallsvenskan

1-0 i paus.
4-0 vill full tid.
Kristianstad städade enkelt av Umeå under måndagseftermiddagen.

I går var tanken att Umeå skulle tagit emot Kristianstad i damallsvenskan. Men efter ett kraftigt snöoväder sköts matchen upp till måndagen i stället.

Och det var gästerna som inledde matchen starkast, efter 17 minuters spel kom så även 1-0 för KDFF genom Amanda Edgren, som blev fri med Umeås målvakt Tove Enblom efter ett fint instick.

1-0 i paus.

20 minuter in på den andra halvleken kom 2-0 genom Hailie Jenae Mace – som blott en minut därpå gjorde sitt andra och Kristianstads tredje mål för eftermiddagen. Och det skulle komma mer från gästerna.

Med kvarten kvar att spela fastställde nämligen Jutta Rantala slutresultatet till 4-0.

Segern gör att Kristianstad nu står på 39 poäng med tre omgångar kvar att spela. Laget har just nu den sista platsen som innebär Europaspel och är nu bara två poäng efter Rosengård som är tabelltvåa.

Före Umeå är läget desto värre. Laget är nästjumbo med tre omgångar kvar att spela.

Publicerad 2020-10-19 kl 16:52