Damallsvenskan

Hammarby åkte på en kalldusch.
Två snabba mål av Linköping sänkte Bajen
- Jag tycker att vi gör en riktigt svag insats i dag, säger Hammarbys Hanna Folkesson i Viaplay.

Madelen Janogy var utanför truppen när Hammarby gästade Linköping. Då var hemmalaget allra starkast redan från första minut. Gästande Hammarby var tillbakatryckta och hade inte mycket att jobba med. För redan efter åtta minuter kom den tidiga kallduschen.

Alva Selerud spelade in bollen från vänsterkanten och Amalie Vangsgaard kunde dunka in bollen på volley.

Två minuter senare var olyckan framme igen för Hammarby. Och den gemensamma nämnaren? Selerud spelade in Vangsgaard från vänsterkanten och hon dunkade in bollen i krysset till 2-0.

Bajen kämpade för ett reduceringsmål – och strax innan domaren blåste av för paus kom gästernas bästa chans. Matilda Vinberg löpte på en djupledsboll men Kajsa Andersson i hemmaburen nekade mittfältaren.

- Vi hade kunnat göra några fler mål. Men det känns som att vi har bra tryck på dem. Förhoppningsvis kan vi göra fler mål i andra halvleken också, säger Selerud i Viaplay.

Hon passar även på att hylla tvåmålsskytten.

- Hon är en väldigt bra spelare när det kommer till att göra mål och det tycker jag att hon visar i dag.

Och fler mål bjöds det på i den andra halvleken – Vangsgaard löpte på en djupledsboll och kom ensam med Tamminnen som inte stod sig en chans när danskan hittade in i det bortre hörnet och kunde därmed fullborda sitt hattrick.

Två minuter senare kom dock reduceringen. Nyförvärvet Courtney Nevin skickade in en frispark som letade sig in i vid den bortre stolpen till 3-1 i den 66:e minuten. I den 73:e minuten fick Selerud chans att stänga matchen på riktigt när hon kom ensam med Taminnen. Men bollen gick tätt utanför och resultatet 3-1 stod sig.

Efter förlusten sågade Hanna Folkesson sitt Hammarby.

- Vi måste steppa upp och bli bättre. De är inte så positiva (tankarna). Jag tycker att vi gör en riktigt svag insats i dag, säger hon i Viaplay.

Tre poäng till Linköping som tagit tio poäng på fyra matcher. Hammarby halkar ner som nästjumbo efter att Vittsjö besegrat Djurgården med uddamålet.

Publicerad 2022-04-20 kl 20:50