Damallsvenskan

SOTOGRANDE. Hammarby blåstes (?) på ett mål.
Sedan avgjorde Vålerenga söndagens träningsmatch.
- Vi skapade så mycket, säger målskytten Kyra Cooney-Cross till Fotbollskanalen.

Hammarbys damer spelade match mot Vålerenga på sitt träningsläger i Spanien under söndagen. Den slutade 3-1 till det norska laget.

Vålerenga tog ledningen redan i den sjätte minuten. Ett inspel i boxen stöttes in i mål från nära håll.

Därefter var det mest Hammarby som hade boll och skapade chanser innan pausvilan. I 29:e minuten spelade man sig fram till en bra möjlighet men Matilda Vinberg fick se sitt skott räddas efter att hon runnit igenom Vålerengas försvar.

Två minuter senare rensade det norska laget bort en nick på en hörna på mållinjen. Då var Vålerenga rejält tillbakatryckt.

I den 34:e minuten uppstod så en märklig situation. Vålerengas ex-allsvenska målvakt Guro Pettersen varnades nämligen för ”maskning”. Hon tog för lång tid på sig på en inspark och då tröttnade domaren, som visade upp det gula kortet.

Kort innan den första halvlekens slut lyckades sedan Hammarby kvittera. Mittfältaren Kyra Cooney-Cross bjöd på ett riktigt drömmål. Hon borrade in 1-1 i bortre krysset från långt håll.

- Precis innan det sa Pablo (Pinones Arce, Hammarbys tränare) till mig att jag skulle dribbla och gå för ett skott om det fanns rum. Jag blev ensam så jag testade, säger Cooney-Cross.

Hur högt rankar du det här målet i karriären?
- Det är troligtvis det snyggaste jag gjort hittills, svarar hon och ler.

I den 62:a minuten var Bajen nära att ta ledningen. En fin djupledspassning av inhopparen Lotta Ökvist följdes upp av ett Matilda Vinberg-inspel som Madelen Janogy höll på att stöta i nät.

Bara några minuter senare gjorde Janogy 2-1 när hon kom fri mot målvakten. Men det målet dömdes bort för offside, till synes felaktigt.

Istället fick Vålerenga jubla med en kvart kvar att spela. Oslo-laget slog in en frispark i straffområdet som tryckte in i mål vid bortre stolpen, till 2-1.

Hammarby var sedan centimeter ifrån att kvittera till 2-2, men Vilde Hasund fick inte en tå på bollen när målet stod öppet efter ett instick från sidan av straffområdet.

Vålerenga hann därefter nicka in 3-1 innan domaren blåste av matchen.

- Vi skapade så många chanser men vi satte inte dit dem bara. Det får vi lära oss av, säger Cooney-Cross.

Hammarbys lag: Anna Tamminen - Alice Carlsson, Simone Boye (Julia Roddar 46), Eva Nyström (Emma Westin 72) - Thea Sörbo (Adelina Engman 63), Ellen Gibson (Smilla Holmberg 76), Kyra Cooney-Cross, Jonna Andersson (Lotta Ökvist 46) - Matilda Vinberg (Maika Hamano 72), Sara Kanutte (Vilde Hasund 46), Madelen Janogy.

Publicerad 2023-02-05 kl 17:55