Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Djurgården värvar landslagsmeriterad målvakt från Danmark

Damallsvenskan 2019-12-13 kl 16:26

Kathrine Østergaard Larsen.
Så heter Djurgårdens senaste nyförvärv som presenterades under fredagen.
- Jag är förväntansfull och det ska bli väldigt spännande att spela i en ny liga med Djurgården, säger den danska målvakten i ett uttalande på klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån.

2019 blev inte som Djurgården hade tänkt sig på förhand, klubben var inblandad i bottenstriden och först i sista omgången säkrades kontraktet i damallsvenskan.

Nyligen berättade Dif-kaptenen, Mia Jalkerud, i en intervju med Fotbollskanalen att hon avvaktar med att skriva nytt kontrakt då hon vill se bättre förutsättningar. Jean Balawo, sportchef, svarade på Jalkeruds kritik genom att säga att en stor del av hans uppdrag är om förutsättningar runtomkring.

Under tiden Balawo fortsätter att arbeta med förutsättningarna runtomkring så fortsätter truppbygget inför 2020. Under fredagen presenterade Djurgården sitt senaste nyförvärv - Kathrine Østergaard Larsen.

ANNONS

Den danska målvakten, som har hunnit med ett antal matcher i det danska U19- och U23-landslaget, kommer senast från FC Nordsjälland och dessförinnan stod hon mellan stolparna i Bröndby.

- Jag är förväntansfull och det ska bli väldigt spännande att spela i en ny liga med Djurgården. Jag har såklart hört talas en del om laget men vet inte så mycket i övrigt, säger 26-åringen i ett uttalande på klubbens hemsida.

Sportchef Jean Balawo om nytillskottet:

- En målvakt som är bra med fötterna och i luftrummet som jag har följt noga via matcher och filmklipp. Jag gillar hennes tydlighet i försvarsspelet där hon styr väldigt mycket. Därför vågar jag sticka ut hakan och säga att det här är en målvakt som kommer att vara en av aspiranterna till ”Årets målvakt”.

På sin hemsida meddelar Djurgården att Østergaard Larsen kommer att tillhöra klubben under 2020.

ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto