Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rosengård skrev historia i damallsvenskan: "Otroligt att få vara med om"

Damallsvenskan

STOCKHOLM. På söndagen slog Rosengård ett rekord. 
Aldrig tidigare har ett lag i damallsvenskan vunnit elva raka matcher. 
- Det klart att det är lite mer speciellt än de andra segrarna, säger Joel Kjetselberg till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

I matchen mellan BP och FC Rosengård som spelades på söndagen så skrev de sistnämnda historia. När Rosengård lämnade Grimsta IP hade de slagit ett rekord.

Aldrig tidigare har ett lag i damallsvenskan vunnit elva raka matcher i inledningen.

- Det klart att det är lite mer speciellt än de andra segrarna. Allsvenskan är väl kanske också lite jämnare än vad den har varit tidigare när lag kunde vara ganska överlägsna. Det gör det kanske ännu starkare. Vi måste verkligen njuta av det här nu sedan är det match igen på torsdag. Vi är bra och då måste vi kunna njuta av det, säger huvudtränare Joel Kjetselberg till Fotbollskanalen.

Annons

Tidigare rekordinnehavare var Umeå IK som vann tio raka matcher. Rosengård vann rekordmatchen med 7-0.

- Efter matchen är det helt fantastiskt. Det känns otroligt att få vara med om. Men det var ingenting vi nämnde innan matchen för att vi inte ville "jinxa" något, men jag hade det i huvudet, säger Olivia Schough och fortsätter.

- Det är ganska häftigt faktiskt, att vi har slagit det rekordet med tanke på hur grymma Umeå var under sin storhetstid. Det känns inte som att det är enklare att göra det nu, så det är fantastiskt bra av oss, säger hon.

Fjolårets säsong var historiskt dålig för Rosengård som slutade på en sjundeplats. På söndagen gjorde Schough två mål, även Olivia Holdt gjorde mål, och båda två är inne på vikten av att fortsätta vara ödmjuk trots rekordet.

- Skulle vi se att någon inte behåller ödmjukheten så kommer den få höra det. I år tycker jag att vi har fått ordning på att ställa höga krav på varandra. Det är inte okej att sura över något eller ligga kvar, det är hårt jobb som gäller hela tiden, det finns inget rum för sådant beteende längre och det är väldigt skönt, säger Schough.

Annons

- Nu rullar vi bara på. Det är fantastiskt. Vi är ödmjuka och går fortfarande in i varje match och tänker att det ska bli tufft, men vi har ett självförtroende, säger Holdt.

Publicerad 2024-06-16 kl 18:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto