BROMMA. Efter tunga säsongsstarten.
FC Rosengård tog andra raka.
- Vi har försökt att samla ihop oss, säger Sofie Bredgaard i Viaplay.

FC Rosengård fick en tung start på säsongen och efter tre omgångar hade man endast tagit ett poäng. Då fick Renee Slegers lämna uppdraget som huvudtränare och Joel Kjetselberg fick ta över. Då blev det vinst direkt mot Vittsjö på hemmaplan.

Och mot BP följde man upp och tog ytterligare tre poäng. Det var en ensidig historia - gästerna från Malmö pressade på från första minut och man hade ett par halvchanser. Samtidigt var Nichole Persson stabil i målet och gjorde vad hon kunde för att hålla kvar hemmalaget i matchen.

Men i slutet av den första halvleken nådde Karin Lundin högst på en hörna för att ge sitt Rosengård ledningen. Samtidigt skrek BP på frispark - då det till synes såg ut som att Lundin klättrade på BP:s Julia Olsson.

- Jag hinner inte uppfatta exakt vad det är som händer, men jag får upp för att nicka bort bollen och hamnar mitt i gröten, säger hon i Viaplay.

Och i den andra halvleken fortsatte mesta mästarna i samma stil som man avslutade den första. I den 48:e minuten drog Olivia Schough till med ett distansskott som studsade in i mål efter att ha tagit på Karin Lundins rygg – men domaren blåste av för offside.

Men duon skulle få till ett bort. Olivia Schough hittade till Sofie Bredgaard som hittade ut till Fiona Brown som spelade in bollen mot Lundin, men bollen nickades undan och hamnade vid Schoughs fötter. Den svenska landslagsyttern drog till med ett skott som Lundin vackert styrde in bakom Persson till 2-0.

I den 70:e minuten fick nyinbytta Olivia Holdt sig en tryckare i ryggen av Julia Olsson och domaren pekade mot straffpunkten. Och Sofie Bredgaard var kylig från elva meter. Med drygt fem minuter kvar av ordinarietid kom reduceringen från hemmalaget.

Det blev också det sista som hände i matchen som slutade 3-1 till FC Rosengård.

- Jag tycker vi gör en helt okej match. Vi slarvar lite för mycket ibland men vi gör det vi sagt. Det är helt okej, men vi vet att vi kan göra mycket bättre också. Det är onödigt att de får med sig ett mål, säger Sofie Bredgaard i Viaplay efter slutsignal.

- Vi har försökt att samla ihop och ge varandra kärlek. Det har varit tufft men vi gör det för varann, man springer och jobbar för varann.

Brommapojkarna: Persson (mv) - Olsson, Wärulf, E. Bengtsson, Olai, Ahlberg, Johansson Prakt, Thörnqvist, Hjelm Rönnlund, I. Bengtsson, Blom.

FC Rosengård: Mukasa (mv) - Obaze, Arnardottir, Ibrahim Ayinde, Öling, Brown, Wik, Bruun Bredgaard, Lundin, Schough, Berglund.