Då vände de regerande mästarna till seger mot Vittsjö, 3-2.
Stor hjälte blev Rebecca Knaak som avgjorde på tilläggstid.
- Jag är så glad att vi vände, säger hon till Viaplay.

På lördagen ställdes serieledande Rosengård mot mittenlaget Vittsjö i damallsvenskan

Topplaget fick en drömstart på matchen då Rebecca Knaak gjorde 1-0 av bara farten, men sedan tappade hemmalaget i Malmö sin ledning.

I den 20:e minuten kvitterade Linda Sällström och kort därefter satte anfalsskollegan Clara Markstedt dit 2-1.

Men det räckte inte för seger för Vittsjö i Skånederbyt.

Med tio kvar fick inhoppande Stefanie Sanders en boll i straffområdet. Därifrån vände hon runt och vräkte in 2-2.

Dessförinnan hade det kokat av känslor på Rosengårds bänk. Den assisterande tränare Joel Kjetselberg fick rött kort och blev uppvisad på läktaren för sitt uppträdande.

Rosengård kom att avgöra. På tilläggstid satte Knaak dit sitt andra mål och 3-2 räckte för att Rosengård skulle vinna derbyt.

- Jag är så glad att vi vände, säger hjälten till Viaplay.

Hon fortsätter:

- Det andra målet var väldigt känslosamt. Det är alltid väldigt känslosamt när du gör mål i sista minuten, säger Knaak.

Resultatet innebär att Rosengård är kvar i serieledning. Laget har nu spelat ihop 51 poäng och det skiljer tre poäng ned till tvåan KDFF, som slog Djurgården tidigare under lördagen.

Vittsjö å sin sida parkerar på sjunde plats med sina 33 poäng.

Rosengård: Micah - Berglund, Arnardottir, Knaak - Öling, Bredgaard, Persson, Holdt, Wik - Kullashi, Schough.

Vittsjö: D'Angelo - Klinga, Polkinghorn, Adolfsson, Grant - Stratigakis, Gorry, Persson, Rantala - Sällström, Markstedt.

Publicerad 2022-09-24 kl 17:56