Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
1v

Samuelsson om LFC:s intresse: "Ett tag kände jag att det kunde vara ganska intressant"

Foto: Bildbyrån

Linköpings tränare Olof Unogård ringde upp Jessica Samuelsson och kollade möjligheterna för en återkomst.
Arsenal-backen var intresserad.
- Jag kände att det var ett alternativ, säger Samuelsson till Fotbollskanalen.

Jessica Samuelsson var i november tillbaka efter ett drygt års frånvaro efter en fotskada. Det skulle dock inte dröja länge förrän olyckan var framme på nytt för landslagsbacken. Samuelsson ådrog sig frakturer i fot och smalben, och tvingades till ny rehabilitering. Nu närmar sig 26-åringen comeback med sitt Arsenal, men är noga med att inte stressa fram.

- Det går bra. Det går enligt plan. Det är lite segt att vara inne i gymmet igen såklart, och lite mentalt jobbigt. Men jag börjar att jobba mig tillbaka och har börjat springa lite igen nu. Vilket är ett ganska stort steg att ta när man har varit skadad, så det börjar bli lite roligare igen och det går som sagt enligt plan, säger Samuelsson till Fotbollskanalen.

- Jag gjorde nya röntgenbilder nu i måndags och både smalben- och fotfrakturen läker som det ska så det som behövs byggas upp nu igen är väl musklerna i foten och musklerna kring vaden och smalbenet och så. Sedan är det också lite min gamla skada som vi måste vara försiktiga med. Där kan jag också ha lite känning ibland vilket gör att jag överbelastar den, så vi behöver bara vara noggranna och ta det successivt och att kroppen hinner vänja sig vid belastning successivt. Så egentligen hela kroppen behövs byggas upp och bara ta det långsamt in i fotboll igen.

Någon prognos för när Samuelsson kan vara tillbaka finns inte preciserad.

- Vi har faktiskt inte pratat så jättemycket om det den här gången. Dels för att det ska ta den tid det tar och så vidare. Men själv hoppas jag väl att vara tillbaka i spel någon gång i februari i alla fall. Men vi får se. Om det blir då eller någon månad senare får vi se, säger hon.

Är det extra viktigt att ta det lugnt med tanke på det som väntar till sommaren (VM)?
- Faktiskt har jag inte tänkt så jättemycket på det. Men jag tänker att jag vill ta det extra lugnt bara för att jag vill bli helt bra och frisk igen och inte åka på några nya skador igen. Och känna att jag kan komma tillbaka och vara helt frisk och redo igen.

Nyligen rapporterade Corren att Linköping fört diskussioner med Samuelsson om en återkomst i klubben för backen. Tränaren Olof Unogård hörde av sig för att kolla av möjligheterna, och det var lockande för Samuelsson.

- Jag pratade med honom en gång i telefonen och ett tag kände jag att det kunde vara ganska intressant. Eller ganska intressant, jag kände att det var ett alternativ kanske med tanke på min skadesituation och så där. Men sedan när jag tänkte och diskuterade med många runtomkring i min närhet så har jag ändå känt att det är väldigt bra rehabmöjligheter här och när jag väl kommer tillbaka är det otroligt bra träningsförutsättningar här. Både med faciliteter och spelarna i laget och så vidare. Så jag kände att det var ganska givet nu ändå att jag kommer att vara här säsongen ut i alla fall, säger Samuelsson.

Och efter det?
- Det kommer jag att ta vid ett senare tillfälle när jag har blivit helt spelklar igen och känner vad jag vill och vad alla andra runtomkring vill och så vidare. Så det blir ett senare beslut.

Men du är öppen för att återvända till LFC någon gång under karriären?
- Ja, det är jag säkert. Jag är öppen för förslag både vad gäller framtid och nutid, sedan får vi se vart jag hamnar. 

Publicerad 2019-01-13 kl 17:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons