Tre mål i första halvlek sänkte Umeå - Örebro tog tredje raka segern

Tre mål i första halvlek blev för mycket för Umeå.

Umeå ligger bara en poäng ovanför jumbon AIK och riskerar nedflyttning.

På samma poäng, nio, men med bättre målskillnad ligger Brommapojkarna som riskerar nedflyttningskval. Men än återstår fem matcher den här säsongen.

Örebro ligger stadigt på niondeplatsen i den damallsvenska tabellen.

På söndagen drabbade de båda lagen, Umeå och Örebro, samman på Umeå Energi Arena.

Den första halvleken satt tonen och skulle visa sig avgöra hela matchen. Trots att Umeås Vilma Koivisto var framme först och gav hemmalaget ledningen tog det inte lång tid innan gästerna hade vänt.

I den tolfte minuten kvitterade Örebros amerikanska Michaela Kovacs. Knappt 20 minuter senare var finskan Heidi Kollanen framme och gav Örebro ledningen följt av Berglind Rós Ágústsdóttir som fastställde slutresultatet till 3-1.

Umeå: Nayler - Carlsson, Checker, Santamäki, Miettunen - Koivisto, Dahlkvist, Holm - Bjrök, Skoog, Kosola

Örebro: Enblom, Hoff Persson, Pikkujämsä, Kovacs, Steigleder - Pelgander, Wickenheiser - Pechersky, Augustdottir, Kollanen