Damallsvenskan

Vittsjö besegrade Piteå och tog tredje raka segern.
Då boxade Piteå-keepern in bollen i egen bur.

I den näst sista omgången av damallsvenskan gästades Piteå av Vittsjö.

Skånelaget har haft en fin avslutning på säsongen och när man kom till Norrbotten fortsatte man sin segersvit. Och det var just gästerna som började allra starkast – redan inom de första tio minuterna hade man haft tre avslut på mål, men inget som direkt hotade.

Men sen skulle det släppa strax innan halvtidsvilan fick Vittsjö en hörna och det blev en otroligt stökig situation – Amanda McGlynn försökte boxa bort bollen men boxade i stället mot stolpen och bollen kunde studsa in förbi men det var först när Kajsa Lind petade in bollen igen som domaren blåste av för mål.

I den 52:a minuten kom också mål nummer två för Vittsjö – även denna på en fastsituation. Katrina Gorry slog en frispark som Sandra Adolfsson kunde trycka in på volley.

I den 97:e minuten kom tröstmålet för Piteå – McGlynn hittade till Hlin Eiríksdóttir som kunde driva bollen och dra till med ett distansskott.

Det blev också matchens sista mål när den näst sista omgången slutade 2-1 till Vittsjö. Skånelaget klättrar förbi Hammarby till en femteplats i tabellen och Piteå står kvar på en åttonde.

Publicerad 2022-10-30 kl 15:01