Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tung smäll för Rosengård – VM-stjärnan kan missa resten av säsongen

Damallsvenskan

Fiona Brown är en av Rosengårds stora stjärnor och spelade i somras VM med Skottland.
Men nu kan hon missa resten av säsongen, då hon tvingas till en knäoperation
- Klart att det är ett avbräck för oss. I våras var hon en av våra bästa spelare, säger sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Foto: Bildbyrån

Fiona Brown var i somras med och spelade VM med Skottland. Anfallaren fick speltid i två av lagets matcher och har sedan återvänt till svenska Rosengård.

Men nu är resten av säsongen i fara för skotskan. I fredags fastnade hon med foten i gräset och vred till knäet.

- Hon har en broskskada på utsidan knäet, säger läkaren Pär Herbertsson till Sydsvenskan.

Herbetsson är lagläkare för Malmö FF och känner igen skadan. Rasmus Bengtsson hade en liknande för två år sedan och missade stora delar av 2016 och 2017.

- Det är jättesvårt att säga när det rör sig om en broskskada. En del klarar att vara tillbaka efter 4-6 veckor, men Rasmus Bengtsson var ju borta i sex månader, säger Herbetsson.

ANNONS

För sportchefen Therese Sjögran är smällen tuff. Till Sydsvenskan säger hon att laget förhoppningsvis får tillbaka Jessica Samuelsson, som tillsammans med med Johanna Rytting Kaneryd och Sofia Svava kan täcka upp om Brown blir borta en längre tid.

- Klart att det är ett avbräck för oss, så är det. I våras var hon en av våra bästa spelare. Hon har haft lite skadeproblem till och från, bland annat under VM. Det är klart vi kommer sakna henne, men vi kommer lösa det med spelarna som vi har, säger Sjögran till tidningen.

Publicerad 2019-08-27 kl 15:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto