TV: Europadrömmen krossad - stjärnan sänkte Hammarby

Damallsvenskan

Det blir inget Europaspel för Hammarby.
Uchenna Kanu stod för ett hattrick när Linköping bortavann lördagens möte i damallsvenskan.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Det small redan efter tio minuter på Hammarby IP när Linköping tog ledningen. Cornelia Kapocs serverade Uchenna Kanu, som visade styrka och placerade in 0-1. Detta var Kanus elfte fullträff för året men långt ifrån hennes sista för dagen.

Hammarby fick ett visst tryck på Linköping i mitten av den första halvleken. Dubbla omställningar skapade oroligheter i bortalagets försvar. Närmast kom Emilia Larsson som träffade utsidan av stolpen efter drygt 20 minuters spel.

Halvleken slutade dock med en ny kalldusch för Hammarby. Kanu höll sig framme igen, denna gång assisterad av Momiki. Ett vackert mål från Linköping och Kanu visade klass på nytt.

Hammarby gjorde vad de kunde för att ta sig in i matchen och satsade offensivt i den andra halvleken. Dagens tredje mål var dock Linköpings också. Ännu en gång höll sig Kanu framme, denna gång efter en hörna. Amalie Vansgaard skarvade bollen mot bortre stolpen, där Kanu dök upp. Dagens hattrick tar Kanu till en andraplats i skytteligan.

Inhoppande Nina Jakobsson snyggade till siffrorna för Hammarby. Efter bara fyra minuter på planen satte hon dit reduceringsmålet till 1-3. Närmare än så kom inte Hammarby. 1-3 blev slutresultatet, som betyder att Linköping passerar Hammarby i tabellen.

Även Vittsjö förlorade sin match i Europajakten tidigare under lördagen. Kampen om tredjeplatsen är nu mellan Kristianstad och Eskilstuna.

Hammarby: Tamminen - Carlsson, Karlsson, Pedersen - Lundkvist, Hjelm Rönnlund, Jansson, Larsson - Janogy, Wangerheim, Vinberg.

Linköping: Andersson - Lennartsson, Fischer, Johansson - Vangsgaard, Ahtinen, Elingsen, Selerud - Kapocs, Kanu, Momiki.