Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Häcken vann - men hade det tufft mot Hammarby: "Vi har högre krav på oss"

Damallsvenskan

STOCKHOLM. Häcken besegrade Hammarby med 1-0 i premiären.
Men det krävdes ett självmål.
- Det var nervöst, säger Mats Gren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Plus.

Mästarlaget mot en nykomling. Det kunde väl bara sluta på ett sätt? Det gjorde det, men det var inte enkelt.

Häcken kom ut i ett rasande tempo och med en aggressiv press. Efter fyra minuter fick man en hörna. Anna Csiki skickade in den i straffområdet och June Pedersen nickskarvade oturligt in bollen i eget mål.

Häcken fortsatte i det höga tempot. I tio minuter, sedan tog Hammarby över.

Efter 17 minuter var det nära 1-1. Madelen Janogy slog en fin passning till Emilia Larsson som slog ett inlägg och det var nära att Ellen Wangerheim hann fram.

Tre minuter senare tog sig 16-åriga Wangerheim  förbi Luna Gervitz och var nära att hitta Janogy med en farlig passning.

ANNONS

Häcken hade svårt att hitta in i matchen och avsluten man hade var långskott från Filippa Angerdahl.

1-0 stod sig halvleken ut.

Hammarby började bra i den andra halvleken och det var lurigt när Madelen Janogy hade bollen. Men man hade svårt att skapa heta chanser.

Efter 70 minuter skiftade Häcken till 4-5-1 och spelade på resultatet för att försvara ledningen. Samtidigt mattades hemmaspelarna och bortalaget kontrollerade resten av matchen.

- Det var ju ingen av våra bättre matcher. Det blev hektiskt och stressigt så vi fick inte igång vårt spel så som vi vill, men det var också på grund av att Hammarby gjorde det svårt för oss, säger Häckens tränare Mats Gren till Fotbollskanalen.

Ni startade bra första tio - varför klarade ni inte av att fortsätta så?
- Jag vet inte det, det såg väldigt bra ut i början, men sedan tog vi en del felbeslut och hamnade i situationer som gör att vi tappade lugn och ro som vi behöver i i vårt spel för att kunna låta bollen gå. Då blev det hektiskt och stressigt och sedan fick Hammarby tag på några felbeslut som gjorde oss lite osäkra.
ANNONS

Ska vi ha högre krav på er?
- Ja, det är klart. Men det kändes på uppvärmningen att det var lite nervöst. Det brukar inte vara det, vi brukar ha lugn och ro, men i dag kändes det som att det var mycket premiärnerver och hektiskt och vi fick inte rull på någonting i spelet. Det är klart att vi har högre krav på oss själva än vad vi spelade i dag, det är inget snack om saken. Men det kändes som att det var stundens allvar och några som har spelat i Hammarby tidigare som absolut ville prestera på högsta nivå.

Startelvor:

Hammarby: Tamminen - Lundkvist, Folkesson, Nyström, Carlsson, Pedersen - Larsson, Hjelm Rönnlund, Janogy - Wangerheim - Jansson

Häcken: Falk - Gevitz, Kullberg, Öqvist - Rytting Kaneryd, Curmark, Zigotti Olme, Angeldahl, Sciki - Hammarlund, Blackstenius

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2021-04-18 kl 16:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto