TV: Rosengård körde över Umeå - Anvegård målskytt

Damallsvenskan

Rosengård besegrade Umeå IK med 3-0 under söndagen.
Målen av supertalangen Hanna Bennison, Katerine Veje, och Anna Anvegård såg till att Rosengård gick upp på en tillfällig förstaplats i damallsvenskan.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Rosengård reste till Umeå under lördagen i jakt på serieledningen i damallsvenskan.

Efter stor dominans i den första halvleken fick Rosengård till slut utdelning precis innan halvtid. Efter oreda i Umeås straffområde friställdes Jelena Cankovic. Serbiskan missade första läget, men snappade upp sin egen retur och passade till supertalangen Hanna Bennison - som kyligt placerade in 1-0 till gästerna. Målet var Bennisons första för säsongen.

Rosengårds dominans fortsatte sedan i den andra halvleken. Man var nära flera gånger om att utöka sin ledning genom Mimmi Larsson, Jelena Cankovic, och Sanne Troelsgaard, men det var inte förens i matchens 81:a minut som man lyckades göra 2-0.  Katrine Veje agerade andra våg på en Rosengårds hörna, där hon plockade upp en misslyckad Umeå-rensning och sköt in 2-0.

Veje var sedan involverad i 3-0 målet fem minuter senare också. Efter att ha kombinerat sig fram läckert på vänsterkanten levererade Veje in ett inlägg i Umeås straffområde, som inhopparen Anna Anvegård mötte upp och styrde in på volley till 3-0.

Rosengård vann matchen med 3-0 och går upp på tillfällig förstaplats i damallsvenskan - åtminstone tillfälligt beroende på om Linköping besegrar Eskilstuna eller inte. Umeå IK står kvar på nedflyttningsplats, näst sist, med en inspelad på fem matcher.