TV: Rosengård ny serieledare - slog Göteborg klart i seriefinalen

MALMÖ/STOCKHOLM. Damallsvenskan har en ny serieledare.
Rosengård går om Kopparbergs/Göteborg efter seger i seriefinalen på Malmö IP.
- Det känns fantastiskt med tre poäng här, säger Mimmi Larsson till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Rosengård och Kopparbergs/Göteborg har följt varandra i toppen av damallsvenskan under årets säsong. Inför kvällens seriefinal i Malmö toppade KGFC tabellen med tre poängs försprång gentemot Rosengård - det tidigare mötet mellan lagen i slutet av juli slutade 1-1.

Första halvlek skulle dock inte bli lyckad för Göteborg. I den 26:e minuten tog Rosengård ledningen genom Alexandra Lowe Riley, och fem minuter senare tvingades KGFC:s stjärna Stina Blackstenius bryta med en skada.

Innan halvtid skulle Rosengård även öka på till 2-0. Jessica Samuelsson höll sig framme på en stolpretur och tryckte in bollen bakom Jennifer Falk.

I upptakten av den andra halvleken skulle även trean komma för Rosengård, då Anna Anvegård satte 3-0 framspelad av Mimmi Larsson, vilket också blev matchens sista mål.

Segern gör att Rosengård går upp i serieledning, då man står på samma poäng som Göteborg men med bättre målskillnad. Förlusten var säsongens första för Göteborg. Tio omgångar återstår att spela av damallsvenskan.

- Det är suveränt just nu. Det känns fantastiskt med tre poäng här, säger Mimmi Larsson till Fotbollskanalen efter matchen.

- Vi går ut och gör jobbet stenhårt för varandra. När vi spelar såhär är vi väldigt, väldigt svåra att slå, fortsätter hon.

Är ni i serieledning för att stanna nu?
- Ja, det är vi!

Jörgen Ericsson, tränare i KGFC:

- I dag är det inget snack om saken. De vinner matchen välförtjänt. De genomför sin match mycket bättre än vi.

I nästa omgång möter Rosengård Eskilstuna på bortaplan, det enda lag man hittills förlorat mot i årets serie. Göteborg ställs mot Kristianstad borta i sin nästa match.

Rosengård: Musovic - Björn, Viggosdottir, Veje - Samuelsson, Troelsgaard, Seger, Cankovic, Riley - Anvegård, Larsson.

Kopparbergs/Göteborg: Falk - Sonnett, Kullberg, Kuikka - Koivisto, Angeldal, Curmark, Zigiotti Olme, Roddar - Blackstenius, Hammarlund.