TV: Rosengård vann Skånederbyt - Schough blev stor hjälte

Damallsvenskan

Rosengård tog emot Vittsjö under måndagskvällen i ett Skånederby.
Då klev Olivia Schough fram och blev stor hjälte med två mål i Rosengårds 3-1-seger.

Se höjdpunkterna från Skånederbyt i spelaren ovan.

Under måndagskvällen nalkades det Skånederby mellan Rosengård och Vittsjö i damallsvenskan. Rosengård ledde inför matchen ligan med två poäng framför Häcken, medan Vittsjö befann sig på sjätteplats.

Matchen dominerades i mångt och mycket rakt igenom av Rosengård, och Olivia Schough blev stor derbyhjälte med sina två mål när hon gjorde 1-0 i den nionde minuten för att sedan utöka till 2-0 i den 18:e minuten.

Direkt efter halvtidsvilan reducerade Emily Gielnik till 2-1 och fick in Vittsjö i matchen - men det räckte inte hela vägen. Sanne Troelsgaard spikade igen kistan i den 75:e minuten när hon satte 3-1 till Rosengård och fastställde slutresultatet.

Rosengård leder numera damallsvenskan med fem poäng framför Häcken, medan Vittsjö stannar kvar på sin sjätteplats.

Parallellt med Rosengård-Vittsjö spelades även ytterligare en match i damallsvenskan, mellan Eskilstuna och Linköping. Den matchen slutade med en 1-0-seger till hemmalaget Eskilstuna efter mål av Loreta Kullashi. Segern innebär att Eskilstuna klättrar tre placeringar till sjundeplats, medan Linköping stannar kvar på femteplats.