TV: Vackra mål och tveksam straff när Rosengård tappade

Damallsvenskan

Vackra mål, en tveksam straff och tappade poäng. Det blev facit när serieledande FC Rosengård bara fick 2-2 hemma mot Vittsjö på fredagskvällen.

Det började dock lysande för Skånelaget när landslagsbacken Emma Berglund redan i den tredje minuten distinkt nickade in 1-0 och slog an tonen i matchen. Men kort före pausvilan kom kvällens första bakslag, i form av ett mycket vackert mål. Det var Jane Ross som, efter att själv ha varit med och satt igång anfallet, avlossade ett lika hårt som välriktat skott till 1-1 för gästerna.

Och i andra halvlek fortsatte Vittsjö på den inslagna vägen. Landslagsmeriterade Antonia Göransson snappade upp en hörna, och förvaltade densamma till att smeka upp 1-2 i det bortre krysset.

Men jublet satte sig i halsen och direkt i nästa anfall gick schweiziskan Ramona Bachmann omkull i straffområdet, och trots att Vittsjö ville se en varning för filmning blev det istället straff, på vilken slutresultatet 2-2 dunkades in av Sara Björk Gunnarsdottir.

Trots poängförlusten ligger Rosengård kvar som tabelletta, med fem poängs försprång till tvåan Linköping, medan Vittsjö är sexa.

- Slarvigt. Vi hade inte tillräckligt med tålamod i anfallsspelet, sade Emma Berglund till TV4 Sport.

- Vi startade riktigt stabilt och får bra press på dem, men sen vet jag inte vad som händer som gör att vi släpper in dem i matchen. Vi stod lite för stilla och släppte några onödiga omställningar, sade Berglund.

Publicerad 2015-08-14 kl 21:29