TV: Viggosdottir sköt Rosengård till andra raka segern i Skånederbyt - supertalangen petad

Damallsvenskan

Rosengård har inlett säsongen med full pott.
I dag blev backen Glódís Perla Viggósdóttir hjälte i Skånederbyt mot Kristianstad.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

När Rosengård gästade Kristianstad under lördagseftermiddagen blev det precis som förväntat: en tajt, intensiv match där storasyster Rosengård dominerade utan att sätta bollarna. Till slut fick man dock hål på Brett Maron i Kristianstadsmålet och kunde vända hem med tre poäng.

Men det var varken givet eller självklart. Bara ett par minuter innan halvtidsvilan fick Anna Anvegård och Mimmi Larsson, anfallsparet i Rosengård som ännu inte spräckt målnollan denna säsong, efter en dubbelchans och Brett Maron stod för två klassräddningar. Men dubbelräddnigarna ledde fram till den hörna som skulle komma att avgöra matchen.

30 sekunder efter kanonräddningarna från Brett Maron låg bollen i nät. Men målet kom inte från någon av de båda landslagsanfallarna Larsson eller Anvegård.

När anfallarnas krut är torrt kliver andra fram. Denna gången var det erkänt målfarliga mittbacken Glódís Perla Viggósdóttir som styrde in bollen till 0-1. Ett psykologiskt viktigt mål just innan vilan.

Rosengård dominerade även den andra halvleken och det fanns lägen som slarvades bort, det och en strålande bra Brett Maron höll siffrorna nere.

I Rosengård startade stortalangen Hanna Bennison, som inför matchen hyllades som en av världens största talanger av Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir, på bänken, och fick hoppa in i den 63:e minuten.

Kristianstad var på inget vis utspelade eller chanslösa. Men när Rosengård rullar boll och offensiva fasta situationer inte sitter till hundra - då är det väldigt svårt att mästarna från Malmö.

1-0 stod sig matchen ut, Rosengårds andra raka seger.