Två snabba Uppsala-mål snuvade Växjö på segern

Damallsvenskan

Växjö var på väg att skapa andrum ner till tabellbotten.
Men två snabba Uppsala-mål förstörde festen på Visma Arena.

Växjö kom till hemmamatchen mot Uppsala med två raka segrar i ryggen och man fick också bästa tänkbara start under söndagseftermiddagen.

Efter halva den första halvleken kunde vänsterbacken Eva Dupuy knoppa in ledningsmålet. Ett mål som efterföljdes av Evelyn Ijehs 2-0-mål precis innan halvtidsvilan. Ett mål som innebär att anfallaren blivit målskytt i lagets fyra senaste matcher i damallsvenskan.

2-0 stod sig in till halvtidsvilan och under den andra halvleken såg det länge ut som att det även skulle bli slutresultatet. Men då blixtrade Uppsala till.

I den 79:e minuten kunde Matilda Eriksson Kristell reducera ledningen och tre minuter senare kunde Klara Folkesson pricka dit 2-2.

Ett resultat som skulle stå sig tiden ut och det innebär att Uppsala har tre poäng ner till Djurgården på den negativa kvalplatsen, samtidigt som Växjö har sex poäng ner till kvalplatsen.

Publicerad 2023-05-28 kl 17:42