Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Arsenal-supporter sedan liten - nu är Kahl lagkamrat med Wilshere: "Blev helt starstruck"

Superliga

HELSINGBORG. Eric Kahl, 20, har supportat Arsenal sedan barnsben.
I januari blev han lagkamrat med Gunners-ikonen Jack Wilshere.
- För mig var det helt sjukt, säger förre AIK-backen till Fotbollskanalen.

2:44
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Irland i spelaren ovan.

Med en poängs marginal klarade sig Århus kvar i danska superligan. Eric Kahl, liksom laget i övrigt, har därmed en tuff säsong bakom sig. 20-åringen fick däremot stort förtroende under årets gång och noterades för 24 ligamatcher. 

Redan under hösten berättade Kahl dock om en svår omställning från allsvenskan till fotbollen som spelas i Danmark. En omställning som inte blev lättare av att Århus som lag gick dåligt. 

- Jag försökte göra det så bra jag kunde. Resultaten blev inte som vi vill, vi missade topp sex och slutade långt ner i tabellen. Vi slutade där vi inte ville vara, så även vårsäsongen var tuff. Det är lite skillnad jämfört med allsvenskan, fotbollen i Danmark är ganska direkt. Inte så mycket possession, i stället är det mycket kontringar och lite "hawaiifotboll", säger Eric Kahl till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Samtidigt var våren en nyttig lärdom för mig personligen. Jag är en erfarenhet rikare nu. 

Vilka lärdomar har du dragit? 
- Hur man hanterar sämre prestationer och att ligga så långt ner i tabellen som vi gjorde. Jag har fått lära mig att hantera motgångar på ett annat sätt jämfört med vad jag fick göra i AIK.

Nej, rubrikerna av positiv bemärkelse handlade inte om Århus spelmässiga prestationer den gångna säsongen. Större uppmärksamhet fick klubben när Jack Wilshere, 30, presenterades som ett nyförvärv i januari.

Minst sagt ett prestigeförvärv, då den Arsenal-meriterade har spelat över tio säsonger i Premier League. Och för Eric Kahl blev det speciellt. Han har nämligen varit Gunners-supporter sedan liten. 

- Det var helt galet där när han blev klar. Jag har nog inte sagt det tidigare, men jag är Arsenal-fan… så för mig var det helt sjukt. Otroligt. Jag var helt starstruck när jag såg honom sitta bredvid mig (i omklädningsrummet). Det var jättekul. Han är en fantastisk person och jag har bara bra att säga om honom, berättar Kahl. 

ANNONS

Hur var det att spela med honom?
- Alltså, man märkte att han har spelat på högsta nivå i flera år. Det är en fantastisk spelare. Han är otrolig med bollen, så mycket kan jag säga.

Var du ensam Arsenal-fan i laget eller kunde du dela det med någon?
- Jag var ensam i den båten tyvärr, så jag fick hålla det för mig själv. Men det var ju inte så att jag skrek när han kom in, haha. Jag försökte hålla mig så lugn som möjligt. 

Efter sommaruppehållet påbörjar Eric Kahl sin andra säsong i Århus sedan han värvades från AIK sommaren 2021.

- Jag vill spela så mycket som möjligt och fortsätta utvecklas. Men det är också viktigt att vi gör det bättre som lag och kommer högre upp i tabellen, säger 20-åringen, som inte stänger dörren för att det kan bli en flytt i sommar:

- Vi får se vad som händer, man ska aldrig utesluta något. Drömmen är så klart att spela i en topp fem-liga i Europa. Men jag är fortfarande ung och det är ingen stress, det finns gott om tid för mig. 

ANNONS

Kontraktet med Århus sträcker sig till juni 2026. 

Publicerad 2022-06-08 kl 09:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto