Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Danmarks nya initiativ inför VM i Qatar: "Har länge varit starkt kritiska"

VM-kval Europa

Danmarks fotbollsförbund (DBU) har presenterat nya initiativ inför VM i Qatar.
Danska herrlandslaget kommer bland annat att sluta spela med sponsorer på sina träningströjor och kommer istället ha meddelanden om mänskliga rättigheter.
- DBU har länge varit starkt kritiska till fotbolls-VM i Qatar, säger förbundets vd, Jakob Jensen. 

Foto: Bildbyrån

Nu när Danmarks VM-kval är över har det danska fotbollsförbundet beslutat att ta nya initiativ inför och under mästerskapet i Qatar 2022. Förbundets vd, Jakob Jensen menar att det danska landslaget nu "intensifierar" den kritiska dialogen och förklarar alla sina initiativ på deras hemsida.

- DBU har länge varit starkt kritiska till fotbolls-VM i Qatar, men nu intensifierar vi våra insatser och kritiska dialog ytterligare så att vi tar vara på att vi är kvalificerade genom att arbeta för mer förändring i landet. Dessutom har vi länge uppmärksammat de utmaningar som Fifa och Qatar står inför, och det kommer vi att fortsätta med, säger Jensen på förbundets officiella hemsida.

Annons

Här är alla Danmarks fotbollsförbunds (DBU) initiativ innan och under VM i Qatar. De är tydliga med att det är ett fortsatt försök att markera och en fortsatt kamp för att förbättra mänskliga rättigheter i Qatar. Listan går också att hitta på deras officiella hemsida:

"Herrlandslagets kommersiella partners deltar inte och bedriver ingen kommersiell verksamhet i Qatar – såvida inte initiativen är aktivistiska och en del av den kritiska dialogen". 

"Herrlandslagets kommersiella partners kommer att avsäga sig sin plats på lagets träningskläder till förmån för meddelanden om mänskliga rättigheter".

"DBU kommer att avsevärt minimera sin egen reseaktivitet till Qatar och kommer endast att delta i aktiviteter i Qatar som är relaterade till sport eller när man kan bidra politiskt till att förbättra villkoren för migrantarbetare".

Annons

"DBU för dialog med fans och icke-statliga organisationer om danska fans närvaro i Qatar, så de är informerade om situationen i Qatar och vet hur de ska göra när biljettförsäljningen börjar".

"DBU kommer att fortsätta den kritiska dialogen med Fifa och arrangörerna i Qatar och kommer att fortsätta arbeta i alla sammanhang för att förbättra och respektera migrerande arbetstagares rättigheter".

"DBU kommer kontinuerligt att genomföra en noggrann kontroll av vårt val av hotell och andra tjänster i Qatar för att säkerställa att tillämpliga arbetsrättigheter respekteras".

Publicerad 2021-11-17 kl 15:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto