FCK danska mästare - efter Larssons fullträff

Superliga

FC Köpenhamn är danska mästare.
Detta efter att man slagit Viborg och Bröndby kört över Nordsjælland.

Efter en tuff säsong i Schalke lånades Jordan Larsson ut till FC Köpenhamn under våren. Där blev det också en tuff start för den tidigare Helsingborg- och AIK-spelaren.

Men under de senaste veckorna har Larsson hittat målet och under måndagens bortamatch mot Viborg var det dags igen.

Efter 15 minuters spel landade en lös boll framför fötterna på svensken i Viborgs straffområde. Med ett enkelt tillslag och rappt skott med högerfoten skruvade Larsson in ledningsmålet i den bortre burgaveln.

Därefter utökade Diogo Gonçalves ledningen på sin egen straffretur innan Viborg kunde reducera i mitten av den andra halvleken. Men 2-1 stod sig matchen ut och FCK kunde fira ännu en seger i den danska mästerskapsrundan.

Senare under måndagskvällen vann Bröndby hemma mot FC Nordsjaelland och det innebär att FCK är danska mästare med en omgång kvar att spela.

Man är dessutom dubbla mästare, då man tidigare under våren vann cupfinalen mot Ålborg.

I Jordan Larssons låneavtal med FCK ingår en utköpsklausul på 2,5 miljoner euro, motsvarande 29 miljoner kronor och Larsson själv ser gärna en fortsättning i den danska huvudstadsklubben även kommande säsong.

Svensken hyllades också stort i dansk media efter segern:

"Det var världsklass av den svenska anfallaren, nu måste bara "PC" (Peter Christiansen, sportchef, reds. anm). köpa loss honom", skriver Tipsbladet

Publicerad 2023-05-29 kl 20:03