Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Larsson jublar över finalplats: "Betyder otroligt mycket för klubben"

Foto: Bildbyrån

Johan Larssons Bröndby är klart för cupfinal i Danmark. Nu har klubben chans på sin första titel sedan 2008.
- Det känns såklart otroligt bra. Säsongen som helhet är något som Bröndby suktat efter i många år, säger Larsson till Fotbollskanalen.

2008 vann Bröndby den danska cupen efter finalseger mot Esbjerg. Sedan dess har klubben väntat på en ny titel. Den 25 maj har man chansen igen - då väntar FC Köpenhamn i cupfinal. Det står klart efter en 2-1-seger i semifinalen mot Midtjylland.

- Det känns såklart otroligt bra. Säsongen som helhet är något som Bröndby suktat efter i många år. Med silvret (i ligan) som också är klart och nu en cupfinal. Det är något som klubben strävat efter i många år. Och att få vara en del av det känns skitbra, säger lagkaptenen Johan Larsson till Fotbollskanalen.

Bröndby säkrade avancemanget mycket sent i matchen. I den 92:a minuten tryckte Christian Nørgaard in avgörande 2-1.

- Det kändes väl sista 10-15 att vi hade ett övertag på dem och att de började tröttna rejält. Och att vi började köra på lite mer och fick någon chans där. Otroligt härligt att vi lyckas peta in den i 92:a. Och det sjukaste är att de hinner få två 100-procentiga chanser när det är en minut kvar i stort sett. Någon hörna och något skott precis utanför boxen. Så det var dramatiska sekunder där på slutet faktiskt. Men otroligt lättande när slutsignalen gick, säger Johan Larsson.

Vad skulle det betyda för klubben att vinna titeln också - den första sedan 2008?
- Man har märkt hela det här året, sedan vi började i somras med att slå ut Hertha Berlin, att det var något extra på gång med den här säsongen. Man har bara känt de här vibbarna hela säsongen, att det betyder otroligt mycket för klubben när det är framgångar. Och då har vi ändå inte fått hem någon hårdvara så att säga. Vi har säkrat ett silver och gjort bra ifrån oss, kanske över förväntan i mångas ögon, och nu nått en cupfinal. Så en titel är det klart att vi siktar på. Och att få ta hem den till Bröndby är egentligen lite svårt att beskriva vad det hade betytt. För man såg i dag vilken eufori det var både bland fans och folk som har varit i klubben en längre tid, hur mycket det egentligen betyder.

- Som lag också att vi klarar av de här svackorna som vi kommer in i matcherna ibland. När vi ligger under med 1-0 på bortaplan mot Midtjylland som vi vet är ett starkt hemmalag och ändå lyckas vända på steken, det betyder otroligt mycket för moralen att även om det ser tufft ut så har vi en tro på det hela vägen och faktiskt kan vända. Det är bara otroligt skönt att vara klart för en final just nu.

Hur ska ni göra för att lyckas slå FCK nu då?
- Vi har ju full respekt för det som de gör. De har haft en otrolig säsong både i Europa och hemma i ligan så för oss handlar det om att göra det som vi kan. Jag tycker att de gånger vi har kommit upp i vår nivå i matcherna mot dem så visar vi att vi kan störa dem. Spelar vi inte vårt spel så blir det otroligt tufft. Men jag räknar med att vi finner en väg och löser det och spelar vårt spel. För då vet vi att det kan gå åt vilket håll som helst. Det är bara det som det handlar om för vår del egentligen, att hitta vår högstanivå. Då har vi i alla fall gjort allting som vi kan.

Publicerad 2017-05-04 kl 23:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons