Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Rösler tar över Århus

Superliga

Uwe Rösler tar över som ny chefstränare i Århus.
Tysken har skrivit på ett treårskontrakt. 
- Uwe har under ett antal år bevisat att han är en skicklig tränare som kan skapa resultat, säger sportchef Stig Inge Bjørnebye

Foto: Bildbyrån

Uwe Rösler.

Uwe Rösler har varit utan tränaruppdrag sedan han lämnade Fortuna Düsseldorf i fjol. Senaste tiden har 53-åringen ryktats vara aktuell för en återkomst i Norden, närmare bestämt danska ligan. Och nu är det klart. 

På tisdagen meddelar Århus att Uwe Rösler tar över som ny chefstränare. Därmed ersätter han David Nielsen som nyligen fick lämna klubben efter en kaotisk säsong. 

- Uwe har under ett antal år bevisat att han är en skicklig tränare som kan skapa resultat och besitter de egenskaper som behövs för att laget ska utvecklas i rätt riktning. Vi är mycket nöjda med att ha lyckats attrahera en tränare som Uwe Rösler till AGF, säger sportchef Stig Inge Bjørnebye till klubbens hemsida.

ANNONS

Århus slutade en poäng ovanför nedflyttningsplats förra säsongen, vilket var en rejäl missräkning. I laget spelar svenske vänsterbacken Eric Kahl som nyligen uttalade sig om det tuffa fjolåret. 

- Jag försökte göra det så bra jag kunde. Resultaten blev inte som vi vill, vi missade topp sex och slutade långt ner i tabellen. Vi slutade där vi inte ville vara, sa den förre AIK-backen till Fotbollskanalen då. 

Uwe Rösler tränade Malmö FF mellan 2018 och 2019. 

- Jag är exalterad över möjligheten och ser mycket fram emot att jobba för AGF. Tillsammans med klubbens ledning har vi gått igenom en mycket grundlig intervjuprocess och därigenom blev jag mycket intresserad och tänd på jobbet, säger Rösler.

53-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med Århus. 

Publicerad 2022-06-14 kl 15:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto