Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Rinne om Djurgården, Blågult och uteblivna sommarflytten: "Otroligt många intressenter"

4v

Jacob Rinne hoppas på en flytt till en större liga.
Men än så länge är målvakten fortsatt kvar i Ålborg. 
- Vi håller våra öron öppna, säger han till Fotbollskanalen. 

Tidigare Örebro SK-målvakten Jacob Rinne, 27, är inne på sin fjärde säsong i Ålborg. Efter förra säsongen blev svensken, utifrån statistik, uttagen i årets lag i Superligan, och i sommar var planen att lämna för en större liga. Ålborgs sportchef Inge André Olsen uttalade sig nämligen i juli om att de "arbetar aktivt för en försäljning", då han anser att Rinne förtjänar en chans internationellt, samtidigt som klubben vill få in pengar. 

Men än så länge är 27-åringen kvar i Danmark med ett avtal till sommaren 2022.

Rinne berättar nu att coronapandemin kom i vägen i somras. 

- Vi har varit öppna med att det ska ske en försäljning inom en relativt snar framtid om båda parter ska ha vinning av det rent ekonomiskt. Det här fönstret var därmed ett bra fönster för alla. Jag kom från en stabil säsong, som jag fick krydda med en riktigt bra avslutning, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Förutsättningarna var därmed där, samtidigt som jag inte hymlat om att jag vill ta nästa steg. Alla parter har också varit med på det, samtidigt som Ålborg var berett på det för rätt prislapp och så vidare. Men, som för många andra, var det några saker som kom i vägen med pandemin, som ställt till det ekonomiskt för klubbar i Europa. Det har också varit en väldigt oviss period, där klubbar kanske inte har varit redo att offra så mycket pengar.

ANNONS

Var det nära något?
- Vi hade såklart en dialog och jag frågade hur det gick, men jag fick bara svaret att jag inte hade något konkret på bordet. Det var otroligt många intressenter och förslag på hur man skulle kunna lägga upp saker och ting, som inte passade oss. Det var många som hörde sig för, som de ofta gör, men det var aldrig något helt konkret som dök upp. 

Rinne menar dock att han inte kan vara besviken över det, då han också trivs i Ålborg, samtidigt som han även är öppen för en flytt i januari eller nästa sommar. 

- Det är bara att gilla läget, och jag har heller inget dåligt läge. Jag spelar varje match, och om jag fortsätter så här kommer det någon gång dyka upp något som är positivt för oss alla, säger Rinne.

Han fortsätter:

- Vi håller våra öron öppna och om det skulle dyka upp något, så är det inte någon av parterna som stänger dörren för något så länge saker och ting passar bra för alla. Inför varje fönster jobbar vi för att kunna hitta någonting för att få till en försäljning, men det är inget jag går runt och tänker på i vardagen.

- Om det dyker upp något, så lyssnar vi och sedan får man se vad det kan leda till. Jag kör på och sedan får vi se vad som händer. Jag har dock, som sagt, varit i Ålborg i snart tre och ett halvt år och har runt ett och ett halvt år kvar på kontraktet. Om Ålborg då ska göra en vinst på det, så är det i vinter eller nästa sommar, så att man kan hova in lite pengar. Men vi får se vad som händer. Allt är väldigt ovisst. 

ANNONS

Målvakten berättar även vidare att han skulle kunna tänka sig det mesta i Europa. 

- Jag vet faktiskt inte, men det är klart att jag gärna vill lite mer söder ut i Europa och sedan är jag helt öppen för vad det kan vara. Jag har inte någonting som jag suktar mer efter än något annat. Jag älskar sommaren och det är klart att man vill spela i varmare breddgrader, men fotbollen är viktigast och det har jag inga önskemål eller tankar om.

Om en belgisk klubb skulle dyka upp, så får han dock ta sig en funderare. Rinne lämnade under sommaren 2016 ÖSK för spel i belgiska laget Gent och lämnade sedan igen efter bara ett år i klubben med knapp speltid. Han har även tidigare uttalat sig om att han inte tycker att det blev som han förväntade sig inför övergången. 

- Jag stänger inga dörrar, men man kanske tänker en extra gång, säger han och skrattar. 

I och med att han nu vill till en större liga, så är det i dagsläget mindre aktuellt med en flytt till Djurgården. Rinne har tidigare sagt  att han har en dröm om att spela i Djurgården, då han har ett "djurgårdshjärta" sedan han var barn, men det blir i sådana fall i framtiden.

ANNONS

- Jag stänger aldrig några dörrar, men än så länge vill jag testa och se hur långt jag kan komma fotbollsmässigt. För mig skulle Djurgården rent sportsligt inte vara ett sådant steg, men som de flesta vet har jag en dröm om att spela i Djurgården. Så är det.

I Djurgården spelar numera även en nära vän till Rinne, nämligen Kalle Holmberg, som inför den här säsongen anslöt från IFK Norrköping. 

- Det är min närmaste vän, så det är klart att vi pratar flera gånger i veckan, men sedan kan det handla om privatliv och så vidare också. Vi hörs efter de flesta matcherna, men det är inte mer med det.

Blev du glad när han skrev på?
- Ja ja, självklart. Lite avis kanske, säger han och skrattar.

- Men det är klart att jag blev glad över det. Jag blev självklart glad för hans skull, fortsätter han. 

Rinne har under hösten varit med i svenska A-landslagets bruttotrupper, men däremot inte blivit uttagen "på riktigt" sedan januariturnén 2019. Ännu lever drömmen om att ta en plats i landslagstruppen.

- Det är klart att det är ett mål och en dröm att få tillhöra landslaget på en permanent basis. Jag tycker att jag håller en så pass hög nivå att jag skulle klara av det, och jag följer uttagningarna, men nu har han (Janne Andersson, förbundskapten) hållit sig till de tre under en längre period. Jag kan bara acceptera det och fortsätta ha hopp om att jag någon gång ska få chansen på riktigt. 

ANNONS

Han fortsätter:

- Han har, som sagt, sin trio, och han ska hålla fast vid dem om man tycker att de är bäst för den svenska landslagstruppen. Det är bara att acceptera det, och jobba på. Jag kan inte göra så mycket mer egentligen. Jag gör det jag kan och jag tycker att jag har hållit en bra och stabil nivå i matcherna, men också om man ser till statistiken. Då ligger jag i topp på alla parametrar, samtidigt som jag blev uttagen i årets elva förra säsongen baserat på statistik. Jag försöker bara kriga på och göra mitt. Sedan får vi se hur långt det räcker. 

Har du haft någon kontakt med Janne Andersson och känner du att du är nära?
- Nej, jag har inte haft någon kontakt överhuvudtaget. Jag får besked om att jag är med i bruttotruppen och sedan är det inte mer med det.

Ska du följa trupputtagningen i morgon?
- Jag kommer kanske inte att kolla på livesändningen, men jag har koll på vilken tid som namnen tas ut. När man har gjort det hittills har man blivit lite besviken, men det är bara att jobba på. Det går inte att göra så mycket mer. 

Rinne är den här säsongen noterad för sju matcher i den danska högstaligan med Ålborg, som är på sjundeplats i Superligan. 

ANNONS
Publicerad 2020-11-03 kl 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto