Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Stor tvist om spelaravtal i danska landslaget: "Kaos just nu"

UEFA Nations League

Danska fotbollsförbundet ligger i konflikt med herrlandslaget om spelarnas avtal.
Nu meddelar DBU att förbundet söker nya spelare till kommande landskamperna, skriver danska tidningen Ekstrabladet
- Det är kaos just nu, säger Dortmund-stjärnan Thomas Delaney till TV2 News enligt Ekstrabladet. 

Foto: Bildbyrån.

Danmarks herrlandslag ligger sedan tidigare i tvist med det danska fotbollsförbundet (DBU) om spelarnas avtal. DBU nekade ett motförslag från spelarföreningen om förlängning av nuvarande avtal, vilket resulterade i att tvisten strandade igen. Under söndagskvällen meddelade DBU, som ett svar på det, att det söker nya spelare till kommande landskamperna mot Slovakien och Wales, den senare i Nations League. 

Nu går Borussia Dortmunds danske mittfältare Thomas Delaney ut med att han hoppas på en snabb lösning inför de kommande landskamperna.

- I min värld ska de bästa spelarna spela. Det måste alla vara överens om - även DBU. Vi är redo att spela när det kommer (ett avtal). Det kan gå snabbt och det kan dra ut (på tiden), säger han till TV2 News, skriver den danska tidningen Ekstrabladet.

ANNONS

- Vi kommer alltid vara beredda på en framgång (att hitta en lösning). Det är fortfarande vårt mål, fortsätter han. 

Däremot är han oroad över situationen. 

- Den här situationen är självklart kritisk. Det finns ingen som gillar att vara i det här läget och det är naturligtvis två parter som måste hitta en lösning. Det börjar bli kritiskt, säger Delaney. 

- Jag vet inte just nu vad som händer i morgon (måndag). Just nu är vi utspridda. Det finns spelare som har spelat i kväll (läs i går kväll). Det är kaos just nu och vi måste träffas för att se hur vi kan lösa detta, fortsätter han. 

DBU uttalade sig även i dansk media om att förbundet inte var villigt att förlänga spelarnas tidigare avtal, då det tycker att det är ett avtal som gått ut och att ett nytt ska skrivas med spelarna. Det kom i sin tur som en chock för spelarna. Det återstår att se om tvisten blir löst före de kommande landskamperna. 

ANNONS
Publicerad 2018-09-02 kl 00:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto