Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tibbling om "slaget" från tränaren: "Extremt uppförstorat - jobbigt för mig och klubben"

Superliga

Simon Tibbling var i veckan i ropet i dansk media efter att BT publicerade en text om att han blivit "slagen" av sin tränare. 
Nu ger Tibbling sin bild av situationen i Bröndby.
- Det är extremt uppförstorat och jobbigt för mig att läsa, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Bröndbys svenske mittfältare Simon Tibbling, 24, blev i veckan rejält omskriven sedan den danska tidningen BT publicerade en text om att svensken blev "slagen" av sin tränare Alexander Zorniger på planen efter en match i fjol mot Randers i ligan. Tidningen skrev att det resulterade i att Tibbling hade ett möte med klubbens sportchef Troels Bech och var "rädd, ledsen, och chockad" efter händelsen. 

När Fotbollskanalen når Tibbling, så är han tydlig med att han har en annan bild. 

- Det är egentligen ganska jobbigt. Det är extremt uppförstorat allt som skrivits i media. Jag tycker bara att det är jobbigt att lösa om. Det är jobbigt för både mig och klubben, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

- Det är verkligen jätteuppförstorat. Min tränare har aldrig slagit mig och de hänvisar till en händelse som var för ett år sedan. Jag kommer knappt ihåg det. Jag var ny i klubben och för mig är hela grejen totalt uppförstorad. Det skadar både mig, tränare och klubben. Det är bara jobbig läsning, fortsätter han. 

Tibbling berättar att han med anledning av incidenten hade ett möte med klubbens sportchef, men anser däremot inte att det var så pass dramatiskt, som det rapporterades om i dansk media. 

- Det är också uppförstorat. Vi hade ett normalt möte. Det var aldrig ett uppförstorat och dramatiskt möte, säger han. 

- Det här tar bara en massa energi. Jag vill bara spela fotboll. Jag älskar att spela fotboll med Bröndby och på Bröndby Stadium. Det tar bara kraft och energi och jag vill bara bli av med det här. Det kom från ingenstans. 

ANNONS

Har du en bra relation med din tränare i dag?
- Ja, han är likadan som när jag kom till klubben. Det är en speciell tränare med hårda krav, så det tar lite tid att komma in i det. Han är hård, rak och ärlig, samtidigt som han ställer extremt höga krav, säger han.

- Man vet vad han tycker, det märks tydligt. Man får höra när man gör saker fel, men det får man ju också höra från andra tränare. 

På planen går det just nu också tungt för Bröndby, som har tre raka matcher utan seger och är femma i Superligan. Det är hittills en missräkning för klubben, som i vår slutade tvåa och länge var med i kampen om guldet. 

- Det är svårt att svara på (varför det inte gått så bra). Vi har en hel del nya spelare och det tar alltid tid att få ihop allting. Vi har även haft lite otur, även om det är fel ord, men man tycker ju det som spelare, samtidigt som man också förtjänar de poäng man har. Vi ska försöka få ihop det här nu, säger han. 

ANNONS

Men för Tibbling har det fortsatt gått framåt i Bröndby. 

- Ja, jag tycker att det rullar på bra och det rullade även på bra under min första säsong, även om vi inte vann guld. Vi har dock haft lite mindre flyt i år och det har inte riktigt gått som vi önskat, men det kommer fler matcher. 

Svensken har kontrakt med Bröndby fram till den sista juni 2022, men var i somras intressant för både Midtjylland och även Köpenhamn, som under transferfönstrets sista dag lade ett rekordbud på mittfältaren, enligt BT. 

- De lade bud, men Bröndby sade nej. Jag tänkte inte på det och det var väntat och förståeligt att de sa nej. Jag spelar i Bröndby och har fokus på det. Jag har kontrakt i fyra år till, så det är inget annat just nu. Jag är oerhört glad över att vara i Bröndby. 

Fotbollskanalen avslöjade tidigare i år att Tibbling var en av tolv reserver till Janne Anderssons VM-trupp i Ryssland. Däremot har svensken inte hört något från landslagsledningen på sistone. 

ANNONS

- Nej, det har jag faktiskt inte (haft kontakt). Jag vet att de har varit och kollat på mig, men annars inte. Jag koncentrerar mig alltid först på Bröndby. Jag drömmer såklart om landslaget, men du kommer dit via dina prestationer i klubblaget. 

Nu väntar härnäst möte med Horsens i morgon i ligan. Då ska Bröndby byta en tre matcher lång trend utan seger i ligan, samtidigt som Tibbling kan släppa senaste veckans rubriker.

- Det är spännande och kul att få spela match igen. Vi kan förhoppningsvis göra en prestation som kan leda till poäng. Det ska bli skönt att bara få spela fotboll. Det är det man vill.

Tibbling är den här säsongen noterad för två assist på tio matcher i danska ligan. 

Publicerad 2018-09-29 kl 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto