Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Trots 100-miljonersryktet - tränaren utesluter försäljning: "När tiden är mogen…"

Superliga 2021-11-28 kl 22:08

Roony Bardghji ryktas vara aktuell för flera europeiska storklubbar.
Trots intresset utesluter Jess Thorup, tränare i FC Köpenhamn, att svensken säljs i januari.
- Just nu ska han bara spela en jäkla massa matcher för FCK, säger Thorup till Tipsbladet.

Foto: Bildbyrån

Roony Bardghji och Jess Thorup.

Den svenske supertalangen Roony Bardghji, 16, gjorde sitt första A-lagsmål för FC Köpenhamn när den danska storklubben besegrade Ålborg med 3-1 under söndagen. Ett mål som gjorde 16-åringen till den yngste målskytten i danska Superligaen genom tiderna.

Roony Bardghji spås en lysande framtid och har redan kopplats ihop med flera av de europeiska storklubbarna. Chelsea, Ajax, Bayern München och Barcelona är några av klubbarna som uppges hålla ögonen på Bardghji. Det har ryktats om en försäljning värd 100 miljoner danska kronor, cirka 140 miljoner svenska kronor, för supertalangen.

Men någon försäljning i januari kommer det inte att bli tal om. Det menar FC Köpenhamns huvudtränare, Jess Thorup.

ANNONS

- Det är inte meningen att de (klubbens unga spelare) bara ska vara här i några matcher och sen gå vidare. De ska gärna vara kvar här i några år och hjälpa FCK att nå fina resultat, säger Thorup till Tipsbladet, och menar att tiden inte är rätt för en försäljning:

- Men när tiden är mogen och de riktigt stora klubbarna är där, då är det nästa språngbräda. Sen är det också lite ekonomi i det. Men just nu ska han bara spela en jäkla massa matcher för FCK och göra skillnad, och det blir förhoppningsvis det vi får se.

Roony Bardghji själv menar att han har fullt fokus på att försöka ta en ordinarie startplats i FC Köpenhamn för tillfället.

- Det (framtiden) är inte något jag tänker på. Jag vill bara försöka få så mycket speltid som möjligt här. Jag tänker inte på något annat än FCK när jag står här. Jag vill gärna vara i startelvan så mycket som möjligt och hjälpa laget att vinna matcher. Det är där mina tankar ligger nu, säger 16-åringen till danska TV3+.

ANNONS

Bardghji gjorde A-lagsdebut för FCK så sent som förra helgen.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto