Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter från åtalet: Bendtner sparkade taxichauffören i ansiktet

Danmark

Nicklas Bendtner står åtalad för misshandel.
I åtalet framgår det att forwarden misstänks ha bland annat sparkat en taxichaufför i ansiktet, skriver Adresseavisen.

Foto: Scanpix

Det var i september som Nicklas Bendtner blev en del av en polisutredning. Då anklagades Rosenborg-forwarden för att ha misshandlat en taxichaufför i Köpenhamn. För några veckor sedan väcktes åtal mot dansken om just misshandel. 

Nu har Adresseavisen, lokaltidning i Trondheim där Rosenborg hör hemma, fått insyn i åtalet via Köpenhamnspolisen. Tidningen skriver att åtalet visar att Bendtner misstänks ha slagit taxichauffören i ansiktet med knuten näve och efter att chauffören fallit till marken ska fotbollsspelaren ha sparkat honom i ansiktet. Den sparken ska ha lett till att taxichauffören bröt käken och tvingades till operation.

ANNONS

Den 30-årige stjärnan förnekar brott. Och det gör även taxichauffören, som i sin tur står åtalad för försök till misshandel. Nicklas Bendtners flickvän Philine Roepstorff har tidigare uppgett på Instagram att chauffören kastade en flaska mot paret och att Bendtner därför agerade i självförsvar.

Rättegången ska äga rum i Köpenhamn den 2 november.

Bendtner har tidigare representerat klubbar som Arsenal, Juventus och Wolfsburg.

Publicerad 2018-10-23 kl 15:49
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto