Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wikström lämnar Brøndby - för att ta upp SønderjyskE till superligan: "En jäkligt rolig utmaning"

Danmark

I förra veckan stod det klart att Brøndbys Rasmus Wikström tillbringar kommande säsong på lån hos SønderjyskE.
För Fotbollskanalen berättar Wikström om målet med flytten, första tiden i Danmark och Emil Holms roll i valet av klubb.
- SønderjyskE ska upp igen till superligan, och det ska bli en jäkligt rolig uppgift, säger han.

Foto: Bildbyrån.

För ganska precis ett år sedan lämnade den då 20-årige mittbacken Rasmus Wikström IFK Göteborg för spel i den danska storklubben Brøndby. Köpenhamnsklubben agerade och värvade honom efter att Wikström imponerat stort under sin lånesejour i superettanklubben AFC Eskilstuna. 

Ett år senare är Wikströms första år som utlandsproffs avklarat. Ett år som haft både upp- och nedgångar. 

- Mitt första år skulle jag utvärdera som att de tre första veckorna kändes bra. Man kom in i allt i Brøndby och så. Sedan blev jag skadad tyvärr. Jag vill inte lägga för mycket fokus på det, men jag var skadad resten av året. Därefter var jag tillbaka i full trim i januari, började konkurrera, men tog mig inte riktigt in i matchtrupperna förrän när den andra delen av säsongen inleddes (januari), säger Wikström till Fotbollskanalen och fortsätter: 

Annons

- Men det har ändå varit en progression tycker jag, från januari till juni. Jag har utvecklats mycket fysiskt och som fotbollsspelare, då jag spelat en del reservlagsmatcher. Men allt som allt blev det inte ett sådant år jag hade hoppats på när jag kom till Brøndby. Men det är vad det är. Det var bara att göra det bästa av situationen, att varje dag försöka bli bättre. Det har verkligen varit mitt mindset, att träna stenhårt hela tiden. Och det visade sig ändå att fungera på slutet när jag klättrade och tog mig in i matchtrupperna. Så det var kul att man fick lite resultat. 

I förra veckan stod det klart att Partillesonen tillbringar kommande säsong hos SønderjyskE, en klassisk superligan-klubb som blev nedflyttad den gångna säsongen och därmed spelar i andraligan kommande säsong. Den flytten gör Wikström trots att han, som tidigare nämnt, börjat figurera i Brøndbys matchtrupper framåt slutet av säsongen.  

Annons

- För min del handlade det om att få spela regelbundet, det är därför man går på ett lån. Det är en tuff konkurrenssituation i Brøndby, så är det. De har många mittbackar som är väldigt bra. Det var inte säkert att jag skulle få mycket speltid där detta år, och i SønderjyskE kändes det som att det fanns större chanser för mig att spela. Sedan ska det bli en jäkligt rolig uppgift och utmaning att få upp SønderjyskE i superligan igen. För de ska upp, det är där de hör de hemma. 

- Så jag tycker att det känns som en bra lösning för alla tre parter. Både för Brøndby, för SønderjyskE och för mig. 

När Fotbollskanalen pratar med Wikström är det fredag och första träningsdagen med SønderjyskE har precis avslutats. 

- Igår (läs torsdag) var det bara individuellt för mig, med läkarundersökning och tester, sedan samlades hela truppen idag (läs fredag) och man fick träffa alla spelare. Det har varit mycket intryck och vi har haft mycket tester. Fystester, löptester och lite fotbollsträning. Så det har varit en ganska lång dag, plattan i mattan på en gång, eftersom det är premiär om cirka fem veckor. Men det har känts jättebra, jag har en jättebra känsla för det här. 

Annons

En annan svensk som tillbringat tid i SønderjyskE är det svenska U21-landslagets högerback Emil Holm, som dessutom är en nära vän till Wikström sedan tiden tillsammans i IFK Göteborgs akademiled. Holm tar i sommar steget vidare från SønderjyskE till Spezia i Serie A, men trots det har han spelat en viktig roll i att det blev just SønderjyskE för Wikström. 

- Jag känner Emil Holm jättebra. Vi har spelat i Blåvitt tillsammans hela vägen från U16 upp till A-laget, vi gick upp till A-laget samtidigt. Så vi har följt varandra och spelat i samma lag nästan hela tiden. Jag har pratat massor med honom om detta och han har bara haft bra saker att säga om klubben. Det är synd bara att han lämnar nu när jag kommer, det hade varit kul att spela med honom igen. 

Hur tycker du annars att det känts i konversationerna mellan dig själv, Brøndby och SønderjyskE angående vad planen är för din framtid?

Annons
- SønderjyskE ser ju på det som att jag ska vara här i ett år och vara en spelare i SønderjyskE, för jag har tre år kvar på mitt kontrakt med Brøndby. Jag ska hjälpa de att vinna matcher och göra bra prestationer. För Brøndby handlar det om att låna ut mig så jag ska få speltid och komma tillbaka, för att vara i ännu bättre slag och konkurrera. Det har varit väldigt tydligt och rakt gällande vad alla vill. 

Publicerad 2022-06-20 kl 10:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto