Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Banda lämnar Assyriska efter två månader – klubbikonen tar över

ettan

Assyriska och tränaren Carlos Banda går skilda vägar efter knappt två månader. Klubben, som ligger på nedflyttningsplats i division 1 norra, kommer istället att ledas av klubbikonen Ghassan Hamed.

Foto: Bildbyrån

Assyriska har en jobbig säsong i division 1 Norra. För ett par veckor sedan avgick hela styrelsen samtidigt som klubben hade 400 000 kronor i skulder.

Nu väljer klubben dessutom att byta huvudtränare ännu en gång, där Carlos Banda får lämna och istället kommer Ghassan Hamed ta över som huvudtränare. Banda, som tidigare varit assisterande tränare i Djurgården och Hammarby, tog över Assyriska i juli efter Albert Krasniqi men får nu lämna sitt uppdrag efter bara lite mer än två månader.

Yilmaz Kerimo, som är sammankallande för Assyriskas interimsstyrelse, kommenterade beslutet till klubbens hemsida.

ANNONS

- Carlos har verkligen gjort sitt yttersta men tyvärr har vi en situation där vi akut behöver en ny röst och ny ledning. Vi kom fram till att det bästa vore för bägge parter är att gå skilda vägar, säger Kerimo.

Assyriska ligger för närvarande på nedflyttningsplats i division 1 norra med 19 poäng på 22 matcher. Det är samma poäng som Team Thorengruppen som ligger på kvalplats och sex poäng upp till Karlslund på säker mark.

Assyriska har inte vunnit en seriematch sedan i slutet av maj och har för närvarande tre raka förluster. Nu väljer man att låta Ghassan Hamed, som spelade 200 matcher för klubben mellan 1995 och 2005, ta över.

- Vi behöver nu någon som kan Assyriska FF för att inte förlora tid för en inlärningsprocess. Ghassan Hamed känner Assyriska väl sedan många år tillbaka, vilket gör det lättare och smidigare att ta över denna roll på kort varsel. Ghassan är en legendar i Assyriska både som spelare och som ledare. Han kan föreningen mycket väl och har även erfarenhet som tränare i utlandet. Nu hoppas vi på en vändning för Assyriska FF, säger Yilmaz Kerimo.

ANNONS

Hamed kommer att leda Assyriska redan i hemmamatchen mot serieledande Västerås SK på söndag.

Publicerad 2018-09-17 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto