Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DIVISION 1

Bekräftat: Ali Khan tar över Husqvarna

Foto: SCANPIX

Mohammed Ali Khan, 28, blir ny huvudtränare i Husqvarna FF.
Kontraktet är skrivet på tre år.
- Jag känner stolthet, säger han. 

Under måndagsförmiddagen kunde Fotbollskanalen avslöja att Mohammed Ali Khan var muntligt överens med Husqvarna om att ta över som ny huvudtränare.

Ett par timmar senare bekräftades avslöjandet när division 1-klubben presenterade Ali Khan på en presskonferens.

- Vi har haft mest och längst dialoger med "MAK". Tillslut kändes det rätt för oss. Därför har vi skrivit ett treårsavtal med honom, säger sportchef Issa Iskander.

Mohammed Ali Khan kommer senast från en roll som spelare i Halmstad. Av familjeskäl lämnade han klubben i slutet av juli.

Nu ser han fram emot att agera tränare. En uppgift han har haft i division 3-klubben Västra Frölunda.

- Jag väljer att kliva från den aktiva spelarkarriären och kliva in i en tränarroll. Den är inte ny för mig. Jag läste advanced utbildningen redan 2010 och har gått i tankarna att bli tränare efter min aktiva karriär. Jag har gått runt i sex, sju år och funderat hur jag vill spela. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba, säger Mohammed Ali Khan som har använt Peter Gerhardsson, tidigare tränare i Häcken, som mentor och bollplank.

- Vi har haft lite samtal om detta. Han tycker att det är fantastiskt. Självklart är det en stöttning från honom i detta.

Trots att han nu ska fokusera på att vara huvudtränare kommer han inte helt och fullt lägga skorna på hyllan. Det kan bli tal om några inhopp i division 1 kommande säsong.

- Det kan bli så att jag hoppar in när det krisar sig. Det blir också ett typ av vapen att använda på Vapenvallen, säger han som har haft anbud från andra klubbar.

- Jag har haft en hel del kontraktsförslag som spelare i både Sverige och utomlands. Men det här känns klockrent för mig.

Mohammed Ali Khan tar över laget från och med den 1 januari.

Publicerad 2016-11-28 kl 17:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER