Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Englund bad om ursäkt på årsmötet: "Saken är utagerad"

ettan

Konflikten mellan Johan Englund och Torns IF är över. 
På Ettanfotbolls årsmöte bad ligaorganisationens ordförande om ursäkt. 
- Johan Englund framförde en ursäkt till Torns IF och dess medlemmar - den mottogs och den saken är utagerad, förklarar Torns IF:s kassör Christian Erliksson för Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/Ettanfotboll

Årsmötet i Ettanfotboll har föregåtts av kraftig kritik mot ligaorganisationen från flera av de 32 klubbarna i ettan.

För en knapp månad sedan fick Ettanfotbolls ordförande Johan Englund kraftig kritik efter att ha tvingat Torns IF att radera ett inlägg om Fredrik Reinfeldt på plattformen X och tidigare i veckan berättade flera klubbar för Fotbollskanalen att de känner sig blåsta på pengar från Ettanfotboll.

- Jag förstår inte syftet med föreningen. Jag fattar det inte. Vi har varit med i sju år. Ser du vad vi förlorat i pengar så blir det nästan 1 miljon, det är pengar som hade kunnat stanna i klubben. Föreningarna som varit med längst i Ettan har förlorat mellan 500 000 -1 miljon i förlorade intäkter som hade gjort mycket mer nytta i vår ungdomsverksamhet, förklarade Råger Ivarsson, ordförande i Tvååkers IF för Fotbollskanalen tidigare i veckan.

Annons

När Fotbollskanalen når Torns IF:s kassör Christian Erliksson efter lördagens årsmöte berättar han kortfattat om vad som sades på mötet.

- Johan Englund framförde en ursäkt till Torns IF och dess medlemmar. Den var relaterad till den tillrättavisning som gavs. Den mottogs och den saken är utagerad, förklarar Erliksson och fortsätter:

- Sedan var det ett möte där vi fick svar på de frågor och funderingar som fanns inför mötet. Jag uppfattar det som att styrelsen tog emot den kritik som man har fått och att man aktivt ska jobba på det framöver.

Den senaste tiden har präglats av splittring och missnöje mellan klubbarna i ettan och styret i ligaorganisationen, med Johan Englund i spetsen.

Lördagens möte erbjöd ett viktigt tillfälle för parterna att prata om det som har varit och diskutera vad som behöver göras framöver för att förbättra situationen.

Annons

- Det finns ett stort behov av förståelse och kommunikation mellan alla parter. Jag uppfattar det som att de tog till sig det och förhoppningsvis är det något som man kommer att arbeta på framöver.

Erliksson fortsätter:

- Man kan konstatera att intäkterna inte är i linje med vad man hade hoppats på och det är något som man behöver, och ska, jobba på framåt – det är tydligt.

Var det uppe för diskussion att någon förening vill dra sig ur Ettanfotboll?
- Nej, det var det inte, summerar Christian Erliksson.

Publicerad 2024-03-09 kl 16:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto