Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Division 1-klubb kopplas ihop med tidigare AIK-spelare

Superliga

Niklas Backman till Västerås SK?
Enligt supportersajten Anno 1904 finns ett ömsesidigt intresse mellan parterna för en eventuell övergång framöver.
- Kan varken bejaka eller förneka. Men vi är alltid intresserade av västeråsare, säger VSK:s Ado Sadzak till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Västerås SK stormar mot superettan. Med fem omgångar kvar av division 1 norra leder laget serien med sju poäng före tvåan Syrianska (som innehar kvalplatsen). Nu kopplas klubben ihop med flera större namn inför 2019. Under tisdagen skrev VLT att Örgrytes poängkung Diego Montiel, vars kontrakt löper ut i vinter, finns på VSK:s önskelista. Den tidigare Västerås-spelaren bekräftade då kontakt och ett ömsesidigt intresse mellan parterna.

Nu har en ännu mer etablerad spelare dykt upp i spekulationerna. För under onsdagen publicerade supportersajten Anno 1904 uppgifter om att den tidigare AIK-spelaren Niklas Backman, som gjort landskamper för Sverige på januariturnén, är i kontakt med VSK och att en övergång är fullt möjlig men att "ganska många saker" måste klaffa för att en flytt ska bli verklighet.

ANNONS

Anno 1904 uppger att det skulle krävas ekonomiskt stöd från sponsorer för att få in mittbacken, som tillhör danska Århus sedan januari 2016 och som i två år innan det representerade kinesiska Dalian.

När Fotbollskanalen når Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i VSK:s styrelse, bemöter han uppgifterna om Backman på följande sätt:

- Jag kan varken bejaka eller förneka. Men vi är alltid intresserade av västeråsare, som vill tillbaka till sin hemstad. Vi tittar redan nu på hur situationen kommer se ut om vi tar oss upp till superettan, men vi kommer inte agera kring spelare förrän var vi är någonstans 2019. Vi har haft kommunikation under flera års tid med väldigt många västeråsare i andra klubbar. Det är ju en relationsbit. Vi känner personerna bra och träffas när de är i Västerås, så det handlar inte om de ska värvas eller inte. Man bygger relationer.

ANNONS

Är Niklas en person som ni har den typen av relation till?
- Personligen har jag inte någon relation till honon, men vi har personer i föreningen som har en relation till honom. Sen har han ju själv uttalat sig i media om att han gärna skulle vilja spela för VSK någon gång, vilket vi så klart tar med oss i positiv mening. 

Backman är från Västerås men fostrades i en annan av stadens klubbar; Skiljebo SK. Till VLT sa han följande i december 2015: 

- Om VSK Fotboll når allsvenskan skulle jag gärna spela där senare i min karriär, om jag fortfarande spelar och är tillräckligt bra då. Det vore häftigt, att få kriga för sin hemstad i allsvenskan.

Ado Sadzak berättar att klubben gärna vill ha en trupp med lokala spelare och att det finns en rad intressanta västeråsare i andra klubbar som man ser som möjliga VSK-spelare i framtiden. När det gäller den ekonomiska biten kring att göra större värvningar är han också tydlig.

ANNONS

- Det är inte främst pengarna som är det viktiga för oss. Om en spelare vill komma hit bara för pengarna är vi helt ointresserade. Vi kommer inte betala hiskeliga summor bara för att få hit en spelare. Det finns ju också många andra sätt (att locka spelare på), man kan ju titta på livet efter fotbollen. Många av de här spelarna (från Västerås) som jag pratar om är ju närmare 30-strecket och de kan spela fotboll i ett antal år till och sen ska de ha ett liv efteråt. Vi kanske kan erbjuda något där istället. 

Niklas Backmans kontrakt med Århus löper ut sommaren 2019.

Publicerad 2018-10-10 kl 16:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto