POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Elfsborg och Blåvitt intresserade av Bois-talangen: ”Nyheter för mig”

Foto: Bildbyrån

Landskrona Bois kvalar för att ta sig upp till superettan.
Samtidigt finns det intresse för klubbens 17-årige talang Jacob Ondrejka från IFK Göteborg och Elfsborg, erfar Fotbollskanalen.
- Vi är alltid intresserade av att lyssna när det kommer förslag från andra klubbar, säger Daniel Stålhammar, fotbollsansvarig i Landskrona Bois styrelse, till Fotbollskanalen.

Landskrona Bois förbereder sig för att i kväll ta emot Öster i den första kvalmatchen till superettan. Division 1-klubben kom tvåa i division 1 södra, vilket gör att de får chansen att  ta sig tillbaka i den näst högsta serien i dubbelmötet med Växjö-laget.

Samtidigt erfar Fotbollskanalen att lagets 17-årige talang Jacob Ondrejka har dragit till sig intresse från allsvenska klubbar, där både Elfsborg och IFK Göteborg ska vara intresserade av honom.

- Det var lite nyheter för mig, säger Daniel Stålhammar, fotbollsansvarig i Landskrona Bois styrelse, till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det är väl inte så konstigt att det finns en del intresse för några av våra spelare. Det kan jag ha förståelse för att det finns intresse för, definitivt. Bland annat Jacob har visat under året så kan jag förstå om det finns intresse från klubbar, absolut.

Hur ställer ni er till intresse för Jacob?
- Vi är alltid intresserade av att lyssna när det kommer förslag från andra klubbar, så är det. Vi får ta ställning till det när det är mer konkret i så fall. Men det är klart att vi skulle lyssna om det är andra klubbar som kommer.

Vad ser ni för framtid för honom?
- Jacob är en jätteintressant spelare och har gjort en fantastiskt fin säsong. Sen har han inte spelat lika mycket på slutet och det har att göra med konkurrenssituationen att göra och det är tränarna som tar ut laget. Sedan har han presterat bra i ungdomslandslagen, så det är inte konstigt om det finns intresse.

Landskrona Bois har också en ansträngd ekonomi, vilket gjorde att de i augusti valde att sälja andelar i spelarförsäljningar. Konceptet, kallat ”Randig framtid”, innebar att 200 andelar á 20 000 kronor fanns ute till försäljning. Under åren 2020-2021 kommer 75 procent av transfernettot, skillnaden mellan spelarförsäljningar och spelarköp, att tillfalla andelsägarna, medan 50 procent av transfernettot mellan 2022-2024 kommer att delas ut.

56 andelar hade sålts den 16 oktober och de andelar som inte säljs kommer att stanna kvar i Landskrona Bois ägo med samma rättigheter per andel som övriga andelsägare.

- Det är klart att spelarförsäljningar kan hjälpa oss på den ekonomiska resan, så är det. Sen tror jag det är viktigt för Landskrona Bois och andra föreningar att hålla driften i balans och att eventuella spelarförsäljningar är en bonus på det ekonomiska planet, säger Stålhammar.

Dock skulle en försäljning redan i höst inte göra någon skillnad för om klubben själv får behålla pengarna eller om det ska delas med de som köpt andelar i ”Randig framtid”.

- Rent praktiskt så är transferfönstret inte öppet förrän 2020. Det är från det som det kommer att gälla. Så om vi eventuellt kommer att sälja en spelare innan årsskiftet eller ej har ingen betydelse för utdelningen för dem som har köpt andelar eller köper i framtiden, säger Stålhammar.

Mittfältaren Ondrejka har gjort 24 matcher i division 1 under året och har även varit med och spelat två landskamper för P17-landslaget.

Publicerad 2019-11-07 kl 11:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå