Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DIVISION 1

Sex män döms för matchfixning - två får fängelsestraff

Foto: SCANPIX

Hovrätten river upp tingsrättsdomen om läggmatcher - nu döms sex män för inblandning i tre läggmatcher för en division 1-klubb i fotboll i södra Sverige.
Två män döms till fängelse i ett år respektive ett år och två månader, resten får en villkorlig dom.

Fallet var unikt när det togs upp i Kristianstads tingsrätt - en av de åtalade personerna erkände att han tagit emot muta och blev åklagarens huvudvittne i tingsrätten. Han berättade att trion bestående av fotbollsspelare hotades av två matchfixare efter att ha misslyckats med att manipulera resultatet i en första match.

Berättelsen har vägt tungt i hovrättens bedömning av målet.

"Spelaren är trovärdig. Hans berättelse innehåller moment som enligt praxis ska krävas för att den ska kunna läggas till grund för en fällande dom, som att berättelsen framstår som klar, levande, rik på detaljer och är fri från överdrifter. Dessutom stöds hans uppgifter i några fall av annan bevisning, vilket stärker intrycket av tillförlitlighet", säger hovrättspresidenten Lennart Svensäter i ett pressmeddelande.

Två av männen döms för utpressning och olaga tvång eftersom de tre tidigare fotbollsspelarna tvingats att bland annat åstadkomma särskilda resultat i en match hösten 2013.

Publicerad 2016-06-30 kl 11:19
Annons
Annons
Annons