POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
6d

Marklund om Umeås avancemang: "Fantastiskt roligt"

Foto: Bildbyrån.

2016 åkte Umeå IK ur damallsvenskan – nu är klubben tillbaka i finrummet.
En person som gläds över avancemanget är Umeås tidigare mittback Hanna Marklund.
- Det är fantastiskt roligt att UIK är tillbaka igen, det är klart att man vill ha dem i allsvenskan, säger Marklund till Fotbollskanalen.

Umeå IK besegrade under lördagen Uppsala på bortaplan och säkrade därmed avancemang till nästa års damallsvenska. UIK, som åkte ur damallsvenskan 2016, är nu alltså tillbaka i svensk fotbolls finrum där de genom åren har skördat fina framgångar – bland annat sju SM-guld mellan 2000 och 2008.

Under åren 2000-2004 spelade Hanna Marklund för Umeå där hon var med och vann tre raka SM-guld med klubben. Den tidigare mittbacken gläds nu över att laget återigen är tillbaka i Sveriges högsta serie.

- Det är fantastiskt roligt att UIK är tillbaka, det är klart att man vill ha dem i allsvenskan. De har gjort en bra resa, börjat om på nytt igen. Jag tror att det är bra att man inte gick upp förra året, nu har man fått tid på sig. Det är jätteroligt, säger Hanna Marklund till Fotbollskanalen och fortsätter:

- De har satsat tålmodigt på laget. Det kan bli stressat, men man har gjort kloka värvningar och satsat på yngre spelare och har låtit det ta tid att etablera sig.

Svårt att säga en dag som denna, men hur tror du att de kommer stå sig i damallsvenskan?
- Jag hoppas att de kan etablera sig där, sen tror jag säkert att det kommer krävas att man behöver några etablerade spelare utifrån. Men de har goda förutsättningar, man vet vad som krävs och vad som förväntas.

Publicerad 2019-10-12 kl 17:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå