Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United tvångsnedflyttades - trots halvmiljonsvinst

Elitettan

Eskilstuna United klarade inte elitlicensen.
Det trots att man gjorde en vinst på 600 000.
- Föreningen har nu en ekonomi i balans, säger avgående ordförande Lina Bertilsson i ett pressmeddelande.  

Foto: Bildbyrån

Eskilstuna United hade det tufft rent ekonomiskt under säsongen 2022. Tidigt stod det klart att elitlicensen hotades och att klubben kunde tvångsdegraderas. Sagt och gjort var det precis det som skedde och klubben flyttades ned till elitettan.  

Beslutet grundade sig i att klubben uppvisade ett negativt eget kapital i det periodiserade bokslutet per 31 augusti 2022 – därmed spelade det ingen roll vad man gjorde under hösten.  

Men inför årsmötet meddelar klubben att man gjort ett ekonomiskt plusresultat på 600 000 kronor och har återställt det egna kapitalet till 50 000 kronor.  

Annons

- Styrelsen har satts på prov under året men vi har jobbat bra tillsammans och återställt ekonomin. Även om beskedet från elitlicensnämnden var negativt och A-laget flyttats ner till Elitettan har föreningen nu en ekonomi i balans. Vi tar med oss stor erfarenhet av det tuffa året 2022 in i framtiden, säger Lina Bertilsson, avgående ordförande i ett pressmedelande.  

Publicerad 2023-03-09 kl 16:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto