Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blackstenius vill in i EM-elvan: "Får se hur långt jag räcker"

Sverige (dam)

ARNHEM. Stina Blackstenius förväntas få börja på bänken i EM-premiären.
Men 21-åringen vill jobba sig in i Pia Sundhages startelva.
- Jag ska göra det jag kan, säger hon till Fotbollskanalen.

2:43
Nästa

Avbryt
Försök igen

Inför EM har Sveriges förbundskapten Pia Sundhage satsat på Lotta Schelin och Fridolina Rolfö från start i anfallet. De två förväntas också starta i premiären mot Tyskland, vilket i så fall skulle innebära att Stina Blackstenius får inleda på bänken. Montpellier-anfallaren har 23 A-landskamper på meritlistan och gjorde två mål i OS förra året, men har alltså fått nöja sig med inhopp den senaste tiden.

Oavsett ser 21-åringen fram emot EM.

- Det är alltid speciellt att veta att man är på plats för att spela ett mästerskap. Det är verkligen roligt, jag ser bara fram emot första matchen, säger Blackstenius.

ANNONS

Vad har du för förväntningar på mästerskapet?
- Mitt personliga mål är ju att spela så mycket som möjligt. Jag har fått göra många inhopp i landskamperna jag varit med. Som lag känns vi konkurrenskraftiga och har ett högt uppsatt mål. Så klart siktar vi på medalj.

Vad tror du om dina chanser till att få starta mot Tyskland?
- Jättesvårt att säga. Nu startade Fridolina och Lotta senaste landskampen, men det enda jag kan göra är att försöka visa på träning att jag vill spela. Sen får vi se hur långt det räcker. Jag ska göra det jag kan.

Hur skiljer det sig att starta jämfört med att hoppa in?
- Det är klart att det kan vara skillnad, men oavsett hur det blir kan man se det positivt. Får man göra inhopp så vet man att man kommer in med väldigt mycket energi och man är förhoppningsvis piggare än de som varit på planen hela tiden. Som forward kan man utnyttja det genom att vara ett djupledshot, och genom olika löpningar och dueller. Men det är ju också väldigt roligt att starta, så klart. Då kan man verkligen få den där känslan från start.

ANNONS

Blackstenius känner att hon tagit steg landslagsmässigt sedan hon blev en del av Pia Sundhages lag under 2016. Hon menar också att känslan i landslaget är en annan än i nya klubben Montpellier, där hon till exempel inte kan kommunicera med alla sina lagkamrater eftersom de flesta inte pratar engelska.

- I landslager har jag lärt mig hur allt fungerar. Under mitt första mästerskap (OS) fick jag ju lära mig mycket om hur det är. Det känns bättre och bättre i landslaget.

- Det har varit jätteroligt att komma hit till landslaget nu och träffa sina kompisar. Här känner jag en trygghet på ett annat sätt, säger Blackstenius.

Se en tv-intervju med Blackstenius inför premiären i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-16 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto