Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eriksson inför EM: "Känns väldigt tufft - men allt kan hända"

Sverige (dam)

ARNHEM. Magdalena Eriksson ser ut att bänkas i EM-premiären.
Själv kan hon tänka sig att spela överallt för att få speltid.
- Jag är mentalt beredd på spel var som helst, säger hon till Fotbollskanalen.

1:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Försvararen Magdalena Eriksson är laddad inför mästerskapet som hon och Sverige nu står inför - Erikssons första EM på A-landslagsnivå.

- Det känns otroligt kul. Det är lite pirrigt och laddat, säger 23-åringen.

Trots att Sverige inte vunnit en mästerskapsmatch mot Tyskland sedan 1995 tycker Eriksson att premiären ska bli rolig.

- Ja, gud ja. Det är en otroligt inspirerande match och jag tror vi alla är ganska bekväma med att vi ska möta Tyskland. vi har hanterat den situationen rätt bra och pratat om det rätt mycket. Vi känner oss redo om man tittar på den biten, att det är just Tyskland vi möter. Det är inget som skrämmer oss.

ANNONS

Mittbackarna Nilla Fischer och Linda Sembrant är givna i den svenska startelvan och inför EM har Pia Sundhage valt att spela med Jonna Andersson som vänsterback, en position som Magdalena Eriksson tidigare lagt beslag på i landslaget. Mot Tyskland i EM-premiären ser Jonna Andersson ut att få chansen från start.

Eriksson själv är införstådd med att konkurrensen är hård.

- Det är tufft, vi har många bra backar. Det ska jag inte sticka under stolen med, det känns väldigt tufft. Men jag försöker bara göra mitt bästa på träning och så får jag se hur långt det räcker. Jag har inte startat på ett tag i landslaget och jag är medveten om det.

Efter EM-genrepet mot Mexiko nyligen fick Jonna Andersson kritik, och samtidigt fick Magdalena Eriksson beröm för sitt inhopp på samma position.

ANNONS

- I den matchen fick jag visa att jag kan spela på båda positionerna, både som mittback och vänsterback. Sen är jag väldigt hård mot mig själv, så jag önskar alltid mer av min prestation. Men det kändes ändå kul att ytterbackstakterna sitter i.

Ska du kunna konkurrera både som mittback och vänsterback, eller vad säger Pia (Sundhage, förbundskapten) och Lilie (Persson, assisterande förbundskapten)?
- Så tänker i alla fall jag personligen. Jag vill vara beredd att kunna spela var som helst och jag vet att i ett mästerskap kan det bli så. Vad som helst kan hända. Så jag är mentalt förberedd på att spela var som helst.

Eriksson försvarar annars sin vänsterbackskonkurrent, Jonna Andersson, som hon också spelar tillsammans med i Linköpings FC (vilka Eriksson nu lämnar för Chelsea).

ANNONS

- Jag tycker Jonna gjort det bra, trots att hon fått mycket kritik. Vi är ett lag och det är flera spelare som befinner sig på vänsterkanten. Jag vill inte kritisera Jonna för jag tycker hon gjort det väldigt bra.

Hur är det att spela mittback kontra vänsterback?
- Det är annorlunda. Jag har varit mittback ganska länge i klubblaget nu, Jag är inte riktigt van att spela på ytterbacken längre, men det kändes väl inte helt främmande mot Mexiko.

Är det som vänsterback du har störst chans till speltid, tror du?
- Det har jag ingen aning om.

Eriksson är hur som helst tydlig med att hon trivs bäst som mittback.

- Det passar mig bättre att spela centralt, att kunna styra linjen och vara mer delaktig. På en kant kan man bli isolerad och uthängd. Jag gillar att vara i mitten där det händer. Jag har en bra uppspelsfot och ett bra huvudspel, vilket passar bra som mittback. Jag är kanske inte den där löparen som man bör vara när man spelar på det sättet som vi vill spela i landslaget.

ANNONS

Se intervjun med Magdalena Eriksson om flytten till Chelsea ovan.

Publicerad 2017-07-16 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto