Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
40v

Fem spaningar: Så var Sveriges första träning i Holland

Foto: Bildbyrån

ARNHEM. Under onsdagen genomförde svenska EM-truppen sitt första träningspass på plats i Holland. Här är Martin Peterssons fem spaningar från träningen.

Vad hände?
Träningspasset varade i lite mer än en timme. Laget inledde med en passningsövning med rörelse i, innan man fortsatte med lite stretching. Därefter väntade en kvadratenliknande övning och efter det gick man på en skottövning där avsluten togs ungefär vid straffområdeslinjen. Sedan blev det spel på halvplan, elva mot elva, i ungefär en halvtimme. Sist körde man en avslutsövning som innehöll både skott på rullande boll och avslut efter inlägg. 

Harmonisk Pia
Regnet öste ner under hela träningen, men det tyckte inte kunna förstöra förbundskapten Pia Sundhages fina humör. Sundhage ”flög” in på träningsplanen med armarna ut i luften, som ett flygplan och såg ut att ha ett leende på läpparna under träningens gång. Även spelartruppen verkar glad och förväntansfull, för vädret såg inte ut att göra spelarna mindre laddade för första träningen. 

Så ställde Sverige upp under spelet
Målvakterna rullade runt.

Utespelare i laget med västar: Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Julia Spetsmark, Josefine Johansson, Caroline Seger, Olivia Schough - Fridolina Rolfö, Mimmi Larsson

Utespelare i laget utan västar: Elin Rubensson, Hanna Glas, Emma Berglund, Magdalena Eriksson - Pauline Hammarlund, Lisa Dahlkvist, Hanna Folkesson, Kosovare Asllani - Lotta Schelin, Stina Blackstenius 

De stack ut
Alla såg som sagt taggade ut och det är egentligen svårt att välja ut någon särskild, men mittbacken Nilla Fischer var stabil och resolut som vanligt under spelet. Hon hade även en snygg nick rakt i krysset under den sista avslutsövningen. Det målet firade hon genom att ha Caroline Seger på sin rygg. Anfallaren Stina Blackstenius var rörlig och pigg under spelet, och fick till flera fina avslut under sista avslutsövningen. Bland annat ett skott som gick ribba in. I övrigt är det lätt att konstatera att Magdalena Erikssons vänsterfot skulle vara nyttig på vänsterbacksplatsen (hon trivs ju bäst som mittback), hon har en ren träff som resulterar i farliga inlägg.

Några sekunders oro
Lisa Dahlkvist trampade fel i ett skottögonblick en bit in i träningen och fick lite ont. Efter någon minut i smärta kunde mittfältskuggen dock fortsätta träna som vanligt och det verkar inte vara någon som helst fara med henne, men några sekunders oro för Pia Sundhage blev det kanske ändå. Det vore ju i alla fall logiskt om det finns en liten rädsla för skador nu när det är så tätt inpå premiären.

Publicerad 2017-07-12 kl 12:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER