Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
40v

Lindahl erkänner: "Fanns ärligt talat lite rädsla"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

ARNHEM. Hedvig Lindahl, 34, har känt rädsla för sin egen situation inför EM.
Men nu är målvakten redo igen efter fingerskadan.
- Jag känner mig mer och mer avslappnad, säger hon till Fotbollskanalen.

En fingerskada har gjort våren jobbig för Hedvig Lindahl, som gjorde comeback så sent som för bara en månad sedan. Då ställdes Sverige mot Skottland i en träningslandskamp och sedan dess har målvakten även spelat i EM-genrepet mot Mexiko nyligen.

Den 34-åriga Chelsea-stjärnan, som är en av Sveriges nyckelspelare i EM, säger sig nu vara redo för mästerskapet. Formen är på uppåtgående.

- Jag känner mig mer och mer avslappnad. Det fanns ärligt talat lite rädslor på vägen. Men jag känner att den sakta gått ner, speciellt efter Mexiko-matchen, säger Lindahl.

- Det kändes bra mot Mexiko, jag fick lite att göra. Så jag är inte så orolig. Jag har fått ganska många bra träningar också. 

Lindahl ser annars på EM som ett speciellt mästerskap.

- Det känns kanske lite annorlunda för mig, det här skulle kunna vara mitt sista EM. Jag tar mer till vara på allt. Annars försöker jag vara i nuet.

Mot Mexiko i genrepet hade de svenska spelarna trötta ben, har de berättat efteråt. Det efter en period av tuff träning, men nu tar landslaget det lugnare.

- De är fortfarande lite sega i benen men matchen (EM-premiären mot Tyskland) är på måndag så det är enligt plan, säger fysiologen Helena Andersson.

- Nu ska vi ha en träning med lite fart innan första matchen, men sen blir det bara att dra ner på tempot för att spelarna ska känna att de har fräscha ben på måndag. Det är huvudsyftet.

Se en intervju med Lindahl i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-13 kl 17:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER