Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lindahls uppmaning till lagkamraterna: "Släpp handbromsen!"

Sverige (dam)

ARNHEM. Sverige behöver en seger mot Ryssland - och ska helst göra många mål.
Målvakten Hedvig Lindahl vill gå på attack.
- Jag vill se att vi är modiga. Att vi släpper handbromsen, säger Lindahl.

3:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter 0-0 i första gruppspelsmatchen mot Tyskland är Sverige nu ute efter sin första seger i EM, när Ryssland står för motståndet under fredagen. Målvakten Hedvig Lindahl tror på en annan matchbild nu jämfört med drabbningen mot Tyskland.

- Jag tror vi blir mer bollförande. Men huvudsaken är att vi har respekt för motståndet. Mot Mexiko låg vi långt ifrån, men det var inte alls samma avstånd mot Tyskland. Mot Mexiko visste vi att vi inte skulle möta en spelare som (Dzsenifer) Marozsan, men jag tycker vi ska ha samma respekt för motståndet oavsett vilka vi möter. Vi ska ligga tajt oavsett motstånd, säger Lindahl och fortsätter:

ANNONS

- Det är viktigt att vi inte underskattar något lag, speciellt lag där vi inte känner till exakt alla spelare. De här spelarna spelar ju i den ryska ligan och den ligan har man inte riktigt samma koll på som andra ligor. Visst, vi har bra scouter men alla känner ju till Marozsan medan det kanske är svårare med någon rysk mittfältare. Det är viktigt att vi har respekt oavsett vilka vi möter och att vi gör det vi ska. Då är vi svårslagna.

Chelsea-keepern vill att Sverige går på attack mot Ryssland.

- Jag vill se att vi är duktiga på att ha koll på vad som händer om de kontrar, om de nu blir så att vi blir bollförande. Vi ska få fram var deras uppspelspunkter finns och döda de punkterna. Jag vill se att vi är modiga och att våra kantspelare verkligen vågar satsa. Släppa handbromsarna, ösa på lite. För vi har det i oss. Vi ska våga, men ändå säkra upp bakåt.

ANNONS

Lindahl själv känner att hon fick bra svar i första tävlingsmatchen, EM-premiären mot Tyskland, efter sin fingerskada. Tidigare har hon bara stått i två träningslandskamper.

- Det är givetvis lite annorlunda, att det blir skarpt läge. Jag var inte orolig inför matchen i och med att jag återfick självförtroendet som jag tappat lite efter genrepet mot Mexiko.

- Det känns bra att börja med en nolla. Hade jag slängt in tre bollar hade det ju varit värre. Men jag försöker se på det som att det bara är en match, jag försöker nollställa allt varje gång. För det jag gjorde mot Tyskland spelar ingen roll i nästa match.

Har du blivit bättre på att tänka så, att nollställa dig själv efter matcher?
- Jag tror det. Det jag försökt ta med mig under hela karriären är känslobearbetning. Om något bra eller dåligt har hänt så vill jag bli av med det innan jag ska in i nästa grej. Det lärde jag mig under VM 2011, efter semifinalen (3-1-förlust mot Japan) när det hade gått åt skogen. Då bröt jag ihop rejält innan bronsmatchen (2-1-seger mot Frankrike) och det var nog tur, för hade jag haft med mig det där in i den matchen hade jag kanske blivit tveksam och rädd. Så det där har jag lärt mig under åren, säger Lindahl.

ANNONS

Se en tv-intervju med Hedvig Lindahl inför matchen mot Ryssland i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-21 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto