Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Målvaktsrivalen Solo lyfte Lindahl: "Läste en text av henne"

Sverige (dam)

ARNHEM. Hedvig Lindahl har tagit kliv i sina förberedelser inför match.
Bland annat tack vare USA:s landslagsprofil Hope Solo.
- Jag läste en text som hon skrivit och tänkte: "Det här var ju smart", säger Lindahl.

Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl har stått i nio landskamper 2017, men keepern har bara släppt in två mål. 34-åringen är het i den blågula tröjan just nu.

- Det känns bra, det har blivit många nollor i år, säger Lindahl själv.

Lindahl känner att hon är inne i en av sina bästa landslagsperioder under karriären just nu och har en enkel förklaring till det.

- Jag har blivit en bättre målvakt.

Hon fortsätter:

- Jag vet mer hur jag behöver förbereda mig på allra bästa sätt för alla hot som motståndaren kan komma med. Nu är jag mycket bättre på att förbereda mig på ett motstånds fasta situationer och straffskyttar, saker som kan spela en väldigt avgörande roll.

ANNONS

En av sakerna som gjort att Lindahl tagit ett steg framåt när det gäller sina förberedelser är en text av USA:s landslagsprofil Hope Solo, som Sverige haft en rad duster med genom åren.

- Jag läste en text som hon hade skrivit, om hur hur hon förberedde sig, och tänkte: "Det här var ju smart, det måste jag göra". Sen handlar det ju också om erfarenhet, att jag känner: "Nu gick det bra när jag gjorde så här den här gången, då behöver jag fortsätta med det". Sen har jag lyssnat på Petr Cech (målvakt i Arsenal, tidigare i Chelsea) när han har berättat om sina förberedelser. Jag har fått en konstant påminnelse om att det är viktigt att göra hemläxan innan matcher. Jag tycker jag blivit mycket bättre på det.

Men förberedelser handlar inte jättemycket om att sätta sig i "skolbänken" för att läsa på om motståndarna inför varje enskild match, menar Lindahl.

ANNONS

- Istället för att sitta och hårdplugga som dagen innan ett prov så försöker jag lära mig saker hela tiden. Det är viktigt för mig att hålla mig uppdaterad under tiden, för att hänga med i vilka spelare som varit heta i år och så vidare. Jag läser mycket bloggar, av folk som ser fler matcher än vad jag hinner göra. Sen när det närmar sig, när det är några dagar kvar till match, så får jag klipp från vår analytiker. Han vet att jag snabbt vill ha klipp för att kunna läsa in mig på fasta situationer och motståndarens hot och så vidare, avslutar Lindahl.

Publicerad 2017-07-24 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto