Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så här bor Sverige i Holland: "Vi är bortskämda"

Sverige (dam)

ARNHEM. Sverige har checkat in på sin bas i Holland inför EM.
På hotellet i Duiven, utanför Arnhem, säger man sig stortrivas.
- Vi är bortskämda av SvFF, säger mittfältaren Olivia Schough till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Under tisdagen landade den svenska EM-truppen i Amsterdam och därefter väntade en bussresa till Duiven utanför Arnhem, där man har sitt hotell och sin bas under mästerskapet. Tränar gör man en kort bilfärd ifrån hotellet, i Zevenaar.

Spelarna bor två och två, förutom förstemålvakten Hedvig Lindahl. Hon har ett singelrum, precis som ledarna. På hotellet har de bland annat tillgång till ett stort rum med pingisbord och tv-spel, som användes flitigt av spelarna när landslaget bjöd in media till en pressträff under onsdagen".

Yttermittfältaren Olivia Schough berömmer hotellvalet:

- Det är ett bra hotell. Det är skönt att vi har utrymmen så att vi kan hänga här. Hotell är väldigt viktigt. Svenska Fotbollförbundet fixar alltid så att vi får bo väldigt bra, vi är nog lite bortskämda där. Vi har det väldigt bra väldigt ofta.

ANNONS

Även förbundskapten Pia Sundhage är nöjd.

- Vi mår så bra här. Utrymme är viktigt. Så fort det blir lite trångt och det inte är tillräckligt utrymme så..., säger Sundhage.

Hotellet ligger dock precis vid en motorväg, bredvid en stor lagerlokal, och en bit utanför staden Arnhem. Det finns helt enkelt inte så mycket för spelarna att hitta på i området.

- Det finns andra hotell som ligger mysigare till, men det är viktigt att det finns utrymme och att standarden är så hög som den är. Sen kan vi ta oss härifrån, det är inte mer med det. Det behovet finns ju och vi gör sådana där småsaker. Vi lyssnar på spelarna. Under OS var det ju utmaningar hela tiden, det kunde vara när man skulle ta sig från A till B eller så var det något med maten och så vidare. Men här har jag inte hört gnäll en enda gång, säger Pia Sundhage.

ANNONS

Publicerad 2017-07-12 kl 19:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto