Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så vill Schelin såra Ryssland: "Finns väldigt mycket ytor"

Sverige (dam)

BREDA/ARNHEM. Lotta Schelin ser stora möjligheter offensivt mot Ryssland.
Men Sveriges anfallsstjärna höjer samtidigt ett varningens finger.
- Man ska inte tro att det här blir lätt, säger Schelin.

3:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Inför fredagens match mot Ryssland har Sveriges anfallsstjärna Lotta Schelin inte mött media, bortsett från att hon dagen efter EM-premiären mot Tyskland medverkade i TV4:s Nyhetsmorgon. Schelin var inbokad på torsdagens presskonferens, men med kort varsel blev hon ersatt av mittbacken Nilla Fischer.

I den mixade zonen efter matchen mot Tyskland pratade dock 33-åringen kort om vad som väntar mot Ryssland och vad hon tänker kring chanserna att komma ett i gruppen.

- Vi får ösa in mål. Så är det ju, sa Schelin.

Ja, för det kan bli en målskillnadsaffär som avgör. Vinner Sverige och Tyskland båda sina två återstående matcher landar lagen på samma poäng.

ANNONS

Om Ryssland säger Lotta Schelin:

- De är ganska duktiga individuellt, men har mer problem med de taktiska detaljerna och positionering överlag. Det finns mycket yta att ta av, om man gör det rätt.

I våras vann Sverige med hela 4-0 mot Ryssland i Algarve Cup.

- Jag ska vara jäkligt noga med att påpeka att det inte kommer bli så enkelt som det blev där nere. Två dagar innan vår match hade Ryssland mött Danmark och spelat med en man mindre väldigt länge, och vår match var deras sista match i Algarve. 

- Vi är ju också bättre fysiskt sett, jag tror vi kommer ånga på och vara vassare. Men ska inte tro att det blir lätt. Samtidigt vill jag tillägga att det finns väldigt mycket ytor som är intressanta mot Ryssland.

Till TV4:s Nyhetsmorgon sa Schelin:

- Nu ska vi spela mot Ryssland och Italien, och vi behöver tre poäng. Det handlar väldigt mycket om anfallsspelet nu, för försvarsspelet är gediget och sitter.

ANNONS

Se Schelin gästa Nyhetsmorgon i tisdags i spelaren ovan.

Matchen mellan Sverige och Ryssland sänds i TV4 och kan streamas på cmore.se. Sändningen startar 17.30.

Publicerad 2017-07-21 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto